Udvendigt materialevalg

Når det kommer til valg af udvendig beklædning til sommerhuse er der flere materialer at vælge imellem. Langt hovedparten af husene er opført i enten træværk eller mursten. En væsentlig forskel mellem de to nævnte materialetyper er mængden af vedligeholdende arbejde i tidens løb.

Det er velkendt, at et murstenshus ikke kræver vedligeholdelse og således er der en besparelse på såvel tid som penge. Derudover er det en stor miljømæssig fordel, idet sommerhuse af murværk ikke belaster miljøet med kemikalier fra eksempelvis overfladebehandlende produkter.

Sommerhuse med træværk emmer af hygge og duften af træet forbinder mange med ægte “sommerhus-stemning”. Der er dog visse forholdsregler at tage sig, hvis man vælger denne materialetype til sin feriebolig. Først og fremmest må der anvendes træbeskyttelse eller olie tillige med maling. Og hvad sidstnævnte angår, ja så er det ikke lige meget, hvornår man vælge at svinge penslen. En sensommerdag er at foretrække, eftersom det udvendige træværk på sommerhuse i denne periode som regel har haft sommeren over til at tørre tilstrækkeligt. Er man i tvivl om træets fugtniveau kan dette måles med en fugtmåler. Derudover frarådes det at behandle træ på sommerhuse i direkte sol – træbeskyttelsen når ganske enkelt ikke at tørre tilstrækkeligt ind i træet og have sin effekt, førend den er fortæret af solens stråler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *