Pletter på tøjet

De fleste forældre til mindre børn har vist oplevet at stå med børnetøj med pletter på og forgæves forsøge at fjerne pletterne. Nogle gange lykkes det ved hjælp af alverdens gode råd om pletfjerning. Men mange gange må man bare acceptere, at her er der ikke noget at gøre. Den genstridige plet på blusen fra mødet med chokoladeisen forsvinder ikke trods flere ihærdige forsøg med pletfjerningsmidler, og græspletterne på bukseknæene er der stadig selv efter flere gange vask og iblødsætning.

Er det dyrt modetøj, er ærgrelsen ekstra stor. Er det derimod billigt børnetøj, er det lidt lettere at sluge. Og ofte får man bare lyst til at kassere tøjet, så man ikke skal gå og ærgre sig over den grimme plet på tøjet, og i stedet købe noget nyt og pletfrit børnetøj.

Mad er en af de helt store syndere, når det handler om pletter på børnetøjet. Pletter fra tomater og chokolade, for eksempel, er næsten umulige at fjerne. Men det er også umuligt at undgå pletter på tøjet, så i stedet for at ærgre sig, er det nogle gange bedre at smide det ud eller bruge det hjemme i haven, og så købe noget nyt børnetøj til barnet.

Vi vil jo gerne have, at vores børn er pæne i tøjet, og så har vi nok svært ved at acceptere alt for mange pletter på det tøj, de skal have på, når de skal være sammen med andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *