LANDMÅLING

Jeg har altid undret mig over de der personer med det mystiske måleudstyr. Landmålerne der laver landmåling. Jeg kan ikke huske første gang, jeg så dem som barn, men jeg forestiller mig, at jeg må have undret mig meget over disse mennesker, der gik rundt i grøftekanten med rød-hvide kæmpelinealer, og nogle særprægede stativer med kikkerter på.

landmåling på heden

Det udstyr der bruges til landmåling i dag, er væsentligt mere avanceret end dengang, og der bruges formentlig også computere og gps-systemer til landmåling i dag, men da jeg var barn, var der en vis mystik forbundet med det. Disse redskaber virkede nærmest som noget fra Harry Potter universet, sælsomme apparater, som man skulle kende hemmelige trylleformularer for at mestre.

GRAVHØJEN

Jeg husker nogle sommerferier hos min farfar og farmor, der boede på en gård. Min fætter og jeg drog ud på ekspeditioner på de omgivende marker, og nær ved gården lå en gravhøj. Herfra havde man en fantastisk udsigt ud over landskabet, og man kunne overvåge et vejkryds i hemmelighed. Men midt på højen var der en mærkelig jernpæl med mystiske inskriptioner. Jeg går ud fra i dag, at den havde et formål relateret til landmåling, men for os drenge var den et hemmeligt tegn, noget der kunne give adgang til gravhøjens indre, hvis man bare vidste hvordan – og det var lige præcis hvad en landinspektør kunne…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *