Hvad bestemmer prisen på en trappe?

Ved vurdering af prisen på en trappe er type, materiale og størrelse væsentlige karakteristika at tage i betragtning.

Der findes flere typer trapper, som hver opfylder specifikke behov.

Forskellige trapper

Ligeløbstrappen er den type trappe, der bevæger sig i én lige retning. Det er dermed en trappe, der er simpel i sin udformning, hvilket prismæssigt kan komme til udtryk.

Kvart- og halvsvingstrappen er begge typer, der i kontrast til ligeløbstrappen har en retning, der er styret af henholdsvis 45 og 90 grader. Disse typer er mere komplicerede i deres udformning, og vil dermed ligge i et større leje end ligeløbstrappen.

Hemsetrappen er en trappe tilegnet steder, hvor der er lidt plads – til et loft, eller en hems, således at man skaber flere kvadratmeter i det enkelte rum. Den holdes typisk i træmateriale, da dette er det mest skridsikre materiale. Ved denne type trappe er det væsentligt at være opmærksom på sikkerhed, og trappens kvalitet bliver dermed en vigtig faktor.

Hovedtrappen, der er en gammel snedkerkunst, er den type trappe, hvor håndværket er størst og mest omfattende. Her sker udformningen ved præcisionsarbejde og yderst nøje opmålinger. Man betaler ved denne type for unikt håndværk.

Størrelsen på din trappe afhænger af, hvor meget plads, du ønsker, at trappen skal og kan brede sig på.

Læs mere om trappedesign her

En trappe udføres typisk i træ, jern/stål, beton eller natursten.

Når der er tale om træmaterialer, er i materialet selv væsentlige prisforskelle at tage højde for. Her skelnes der mellem trapper udført i rendyrket træ, og trapper, hvor belægningen blot er limtræ. Dertil bør det tilføjes, at prisforskelle også afhænger af, hvilken træsort man foretrækker.

Ønsker du, at din trappe skal være i et specielt design, kan dette smitte af på prisen. Dog er det muligt, at finde enkle løsninger til rimelige priser. Trapper behøver ikke blot have en praktisk funktion, den kan også æstetisk supplere stilen i dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *