Golftees, historien bag

Alle golfspillere, professionelle såvel som amatører, har brug for golf-tees. For nybegyndere skal det lige siges at golf-tees er den lille stand man putter golfbolden på, før man skyder sit første skud fra teestedet. Det er altså en uundværlig del af enhver golfspillers udstyr. Denne blog vil se nærmere på de forskellige brands på markedet for golf-tees, og dermed ses som en slags guide til valg af de rette golf-tees for dig.

Lad os dog starte med at kigge lidt nærmere på hvad en golf-tee egentlig er. Som sagt bruges den til at hæve bolden op, og må under normale omstændigheder kun bruges ved første skud, altså skuddet fra teestedet. Der kan dog forekomme visse situationer hvor man må benytte sine golf-tees andre steder på banen. Disse situationer opstår ofte om vinteren, hvor græsset kan være særligt sårbart, og man bruger dermed en golf-tee i håb om at skåne græsset. Tee’en giver som regel den fordel at man får et bedre og mere lige skud, og golfspillere benytter derfor som regel muligheden for at benytte den, så ofte som muligt.

De normale golf-tees er 2.225 centimeter, men der findes både længere og kortere tees som også er lovlige. Hvilken længde golfspillerne benytter sig af, er op til den enkelte og dennes ønskede længde. De fleste golf-tees er udarbejdet i enten træ eller hård plast, men der findes også mange andre varianter. Det er for eksempel muligt at få varianter lavet af specielle materialer der er med til at beskytte naturen, således der ikke spildes så meget træ eller plast på hver enkelt tee. Det er igen en smagssag fra spiller til spiller, hvilket materiale man ønsker sine golf-tees udarbejdet i. Indenfor farver er der selvfølgelig også et stort udvalg, som gør at den enkelte spiller kan tilpasse sin golf-tee til golfbolden eller tøjet.

Hvis vi kigger på de forskellige golf-tee brands, findes der utallige producenter. Den største udbyder på markedet er Pride Golf-Tee, som siden 1950 har produceret tees til markedet. De mest solgte golf-tees fra det amerikanske firma er udarbejdet i hårdt træ og er designet til at give spilleren de bedste forudsætninger for et sikkert og varieret slag. Pride tilbyder selvfølgelig flere forskellige materialer og længder, hvilket også er med til at gøre dem til verdens førende. Bamboo er et andet af de store firmaer på golf-tee scenen, og har ligesom Pride flere modeller at vælge imellem. Det er også muligt at få golf-tees med eget logo eller navn på, hvilket gør den nem at genkende og dermed slipper man for at lede alt for længe ude på banen.

Men selvom vi nu skriver en lang artikel om golftees, så skal man huske, at der selvfølgelig også er andre ting, som er væsentlige i din golfbag. Det er jo kun en lille del af ens golfudstyr nemlig.

Slutteligt vil jeg så gerne sige, at selvom tees måske kan virke som en lille del af det hele, så kan det stadig betyde meget. Den skal være stabil, og hjælpe dig til at sørge for at bolden står i samme højde hver eneste gang, så du får samme slag. Hvis bolden er blot få millimeter over eller under, så kan det altså betyde en kæmpe forskel, når du laver dit slag. Derfor er en godt tilpasset golftee så vigtig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *