En glæde at glæde

Julen er glædernes tid. Specielt for alle os, som lever i det rige Nordeuropa. Vi forærer gladelig julegaver til hinanden i stort omgang. Vi sender sågar ønskesedler til hinanden op mod jul, så vi hver især kan få at vide, hvad man ønsker sig allermest i julegave. Dog kan det for nogle være svært at komme på ønsker jul efter jul. Vi har jo næsten alt her i vores velassorterede samfund.

Det er der rigtig mange steder i verden, hvor de ikke har! Ja, steder hvor de end ikke kender til begrebet jul – og hvis de kendte det, ville de højst sandsynligt ikke engang have råd til at fejre det. Derfor har Folkekirkens Nødhjælp lavet et tiltag, hvor det for danskerne bliver muligt at give et bidrag til udsatte mennesker i andre dele af verden. Og et helt specielt bidrag vel at mærke. Dette er et fabelagtigt forslag og en fantastisk mulighed for de danskere, som mangler ideer til julegaver i år. Enten julegaver, som de selv kan ønske sig eller julegaver, som de kan forære til familie og venner.

Folkekirkens Nødhjælp har et website på internettet og her er det muligt at få et overblik over julegaver anno 2013. Man kan til eksempel vælge at købe 10 høns og en hane, som vil blive foræret til en fattig familie på landet. Modtageren af julegaven vil få et gavekort, hvorpå det står beskrevet, hvad julegaven indebærer. Og den fattige familie får muligheden for at få bedre mad med et højere proteinindhold og derudover kan familiens indtægt blive forbedret i form af salg af de æg, hønsene lægger. For mennesker i lande med kolde vintre kan indtægten fra hønseholdet bidrage til eksempelvis varme og medicin. Andre muligheder, som Folkekirkens Nødhjælp giver mulighed for til julegaven anno 2013 er en menstruationskop, 6 ænder, et træ, en fodbold, en skolebænk og mange andre ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *