C vitaminer og stress

I en periode af mit liv hvor arbejdet hobede sig op, og min kone uventet blev gravid kan det mildest talt siges at jeg var enormt stresset. Det hele kulminerede efter en periode i at jeg var, hvad der set i retrospekt virker som konstant sløj, træt og forkølet.

Mangel på C-vitamin

Jeg tog til åben konsultation hos min praktiserende læge og vi havde en lang samtale om de forskellige faktorer, der spillede ind i mit liv i den daværende periode. Lægen konstaterede hurtigt at jeg var stresset, men også at min krop grundet den lange periode med stress var kommet i c-vitaminmangel.

Grunde til C-vitaminmangel

Lægen forklarede mig at man i stressede perioder udskiller C vitamin gennem urinen i højere grad end perioder hvor man ikke er påvirket af stress. At jeg i perioden havde et forhøjet forbrug af cigaretter, havde også haft en indvirkning på den forøgede vitaminudskillelse.

Kilder til C-vitamin

Lægen rådede mig til at tage C-vitaminer i tabletform, for at få dækket mit daglige behov, og adviserede mig desuden om at jeg kunne tage vitaminerne præventivt for i fremtiden at nedsætte længen på forkølelser. Derudover rådede han mig til at øge mit indtag af frugt og grønt i dagligdagen, da disse er nogle af de naturlige kilder til C-vitamin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *