Bliv frivillig

En fortravlet hverdag med alt for mange usunde fristelser for både krop og sjæl danner desværre ofte rammen om en almindelig verdensborger i de vestlige lande. Men som dansker bliver vi lige så ofte beskrevet som nogle af de mest glade på kloden. Gang på gang bliver vi placeret blandt dem der har det bedst og er gladest for den hverdag vi lever i, hvilket i høj grad har noget at gøre med vores entusiasme i forhold til foreningsarbejde og frivilligt arbejde i mange forskellige andre sammenhænge.
Se, når man hjælper andre for at glæde dem og forsøge at give dem en bedre hverdag, så frigives der stoffer i hjernen, hvilket resulterer i en forøget glæde og følelse af betydning i hverdagen.
Denne følelse sidder i rigtig mange danskere, der arbejder frivilligt i genbrugsforretninger, informationsstande og ved indsamlinger, for de brænder for at hjælpe andre mennesker på Jorden der ikke har det lige så let som os. Så hvis man også vil mærke den varme følelse, så bliv frivillig. At blive frivillig betyder ikke at man skal opgive alt andet, tværtimod. Det betyder at du har tid i din egen hverdag til måske en aften om ugen eller et par timer om måneden til at hjælpe mennesker i nød. Og hvad end det går ud på at støtte en god sag med din arbejdskraft i det lokale med indsamlinger, eller tage til udlandet for helt konkret at få fingrene i u-lands arbejdet, så er det helt op til dig. At være frivillig skal ikke være noget man føler sig tvunget til: det skal derimod være noget man har lyst til for at hjælpe andre mennesker. Og det kunne da være at ens egen deltagelse i det frivillige arbejde gjorde at venner og familie også følte sig inspireret til at gøre det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *