Archive for april 2014

Hvem er Scharfe begravelse på Fyn

For mere end 100 år siden slog Anton Frederiksen Schärfe sig ned i Tommerup som snedker. Han åbnede forretningen Tommerup Snedkeri og Kistefabrikation, der skulle vise sig at blive et familieforetagende gennem flere generationer.

Firmaet gik i arv gennem sønnerne i firmaet, men i 1991 var det så en kvinde af familien der stod i spidsen for forretningen. Jeanette Schärfe bliver det fjerde led i familien til at give folk en fin afsked fra livet her, hvilket altid har præget firmaets arbejde. Udover at stå for begravelsesforretningen er hun også mor og bedstemor.

En hjertesag

At håndtere netop denne begivenhed i livet for både den bortgåede og dennes pårørende, kan være en til tider lidt udfordrende sag for bedemændene. Men ikke desto mindre fortjener alle en flot afsted herfra og det har Schärfe Begravelse god erfaring med. Med den gode erfaring følger også en masse traditioner og minder fra de lokale omgivelser om hvordan ting er blevet gjort. Og selvom der er gået mere end et hundrede år siden første familie blev hjulpet, så er der stadig mange ting der er de samme.

Glæden, respekten, seriøsiteten og den hjælpende hånd i en svær tid er altid noget man får. Jeanette Schärfe og hendes mand Ulrich Nielsen har gjort det til en af deres livsopgaver at give børn, forældre, søskende, kollegaer og andre pårørende gode råd og vejledning omkring de enkelte dele af en begravelse.

Og hvad andet kan man ønske sig? Råd og vejledning i forhold til alt. En lokal bedemand på fyn, der står klar og har gjort det i fire generationer. At vise respekt overfor mennesker der ikke er her længere er noget vi alle gør, hvilket mange gange kan hjælpe de efterladte med at komme godt videre.