Archive for januar 2014

Det stilfulde hjem er sort og hvidt

Hvis der er noget som aldrig går af mode, så er det sort og hvidt. Det kan og vil altid være stilrent. Det bliver ikke mudret til af tidens farver og andet. Det gør selvfølgelig livet en anelse kedeligt – men du sikrer dig ved at indrette med sort og hvid, at det ikke går af mode.

Det kan være lidt svært på børneværelset, at holde det hele i sort og hvidt. Men det er faktisk ikke umuligt. Selv en sengerand kan lade sig gøre, at få i en ensfarvet sort eller hvid. Det kan du fx gøre med en Vanilla Sengerand. Det kombineret med en sort eller hvid børneseng fra Sebra, så er du godt kørende. Du kan se den populære kili seng hos Sovedyret.

En hvid Kili seng og en sort sengerand fra Vanilla – det vil udgøre en rigtig god kombination, som vil kunne holde i mange år. Eller med andre, igennem flere børn, som der jo gerne skulle komme med tiden.

Professionel hosting til WordPress

WordPress er det mest benyttede CMS på hele kloden. Det er faktisk lidt af en bedrift – også set i lyset af, at det kun har været på markedet siden 2003. Det er den lette installation og brugervenlighed der har gjort det.

Det er også de fleste webhoteller der kan køre WordPress, hvilket gør at hosting er let tilgængelig for alle. Priserne på hosting til WordPress er også blevet skruet helt i bund, hvilket bare har været endnu mere forstærkende. Her er et godt bud på WordPress hosting.

Hvad skal jeg vælge af hosting til WordPress

Det er har varieret ufattelig meget hvilket webhotel man skulle vælge til WordPress siden 2003. Der har igennem tiderne været problemer med safemode=on eller safemode=off, ikke nok memory limit og ikke de rigtige CHmod indstillinger. Markedet for WordPress hosting er dog efterhånden ved at være modnet, og de fleste webhoteller i dag, kan klare WordPress. Det er sjældent jeg støder på webhosting der ikke kan klare WordPress.

Det kan dog være svært at finde en god professionel hosting til WordPress, hvor du kan opgradere en anelse mere end de fleste shared hostings. Der vil jeg anbefale Meebox som et af de hosting firmaer til WordPress. De har også gjort det relativt nemt at optimere og lave ekstra sikkerhed på siden. De får mine bedste anbefalinger.

Jeg anbefaler at du vælger deres professionelle webhotel til 99 kroner pr måned, hvis det er til en virksomhed. Er det bare privat, så kan du godt nøjes med deres billigste til 10 kroner pr måned.

Læs mere og bestil Meebox WordPress hosting her

En god indpakning

En flyverdragt. Aldrig noget andet end en flyverdragt kunne jeg finde på at give mine børn på, når de skal ud og lege. Ikke overtræksbukser, ikke tykke vinterjakker, ikke regnbukser, ikke en stor anorak. En flyverdragt. Når de små poder kravler rundt i sandkassen, rutsjer ned fra legeborgen med stor fart, gynger højere end nogen sinde før, så skal de være bedst muligt beskyttede. En flyverdragt er den form for indpakning, der giver den mest optimale beskyttelse. Ingen skidt eller snavs kan komme ind til barnets fine hud. Ingen sand, intet jord. End ikke et græsstrå kan finde vej ind gennem sprækker i tøjet. Bevidstheden om denne stærkt reducerede risiko for at få skidt ind på kroppen for mit barn, ja den er altafgørende. Når bare de har deres flyverdragter på, så tør jeg uden at blinke, at sende børnene udenfor og lege. Vi plejer at tage et tjek på vintergarderoben, når vi er godt ovre sommerferien. Så danner vi os et overblik over, om børnene kan passe flyverdragterne fra sidste år, eller der må en større model til. Vi får kigget efter i skabe og klodskasser, hvad status på vanter, elefanthuer og halstørklæder er. Vi gennemgår hvert barns garderobe fra tå til top, så vi er sikre på, vi ikke har glemt noget. Og er barnet vokset ud af noget af vintertøjet fra sidste år, ja så kører vi ned til sportsbutikken i hovedgaden og får fundet en ny, smart model. Oftest er det når børnene er omkring børnehavealderen, at der sker de største hop rent størrelsesmæssigt. Det er lige før, at en flyverdragt kan nå at blive for lille inden vintersæsonen er ovre. Men så er det godt med søskende – selvom lillesøster ikke altid er vild med at have storebrors blå flyverdragter på. Men en god indpakning frem for alt.

Bliv frivillig

En fortravlet hverdag med alt for mange usunde fristelser for både krop og sjæl danner desværre ofte rammen om en almindelig verdensborger i de vestlige lande. Men som dansker bliver vi lige så ofte beskrevet som nogle af de mest glade på kloden. Gang på gang bliver vi placeret blandt dem der har det bedst og er gladest for den hverdag vi lever i, hvilket i høj grad har noget at gøre med vores entusiasme i forhold til foreningsarbejde og frivilligt arbejde i mange forskellige andre sammenhænge.
Se, når man hjælper andre for at glæde dem og forsøge at give dem en bedre hverdag, så frigives der stoffer i hjernen, hvilket resulterer i en forøget glæde og følelse af betydning i hverdagen.
Denne følelse sidder i rigtig mange danskere, der arbejder frivilligt i genbrugsforretninger, informationsstande og ved indsamlinger, for de brænder for at hjælpe andre mennesker på Jorden der ikke har det lige så let som os. Så hvis man også vil mærke den varme følelse, så bliv frivillig. At blive frivillig betyder ikke at man skal opgive alt andet, tværtimod. Det betyder at du har tid i din egen hverdag til måske en aften om ugen eller et par timer om måneden til at hjælpe mennesker i nød. Og hvad end det går ud på at støtte en god sag med din arbejdskraft i det lokale med indsamlinger, eller tage til udlandet for helt konkret at få fingrene i u-lands arbejdet, så er det helt op til dig. At være frivillig skal ikke være noget man føler sig tvunget til: det skal derimod være noget man har lyst til for at hjælpe andre mennesker. Og det kunne da være at ens egen deltagelse i det frivillige arbejde gjorde at venner og familie også følte sig inspireret til at gøre det samme.

Lille indsats – stor forskel

Meditation? Nej tak, det er ikke noget for mig – jeg har simpelthen ikke tid til at sidde stille med lukkede øjne flere timer hver evig eneste dag. Cirka sådan var min tankestrøm, da jeg her i sidste uge blev tilbudt et kursus i meditation. Alle goderne ved meditation kunne jeg fint forholde mig til – øget nærvær, bekæmpelse og mindskelse af stress, øget mentalkapacitet for slet ikke at tale om at meditation kunne ”skabe lykke”. Det lød jo alt sammen meget lovende. Men min forhåndsantagelse af det nødvendige tidsperspektiv dræbte al motivation og lyst til at prøve. Lige ind til at jeg snakkede med en kollega om meditations-tilbuddet. Hun havde benyttet sig af det tidligere – med stor succes. ”12 minutter om dagen – kan det da virkelig gøre det” – jeg havde siddet med åben mund og polypper, da hun fortalte om alle de positive forandringer, som meditationen havde medført for hendes mentale overskud. Og så med en indsats på kun 12 minutter dagligt. Ikke engang et kvarter. 12 sølle minutter. Den tidsmæssigt lillebitte indsats havde åbenbart gjort underværker for hende. En generelt mere fredfyldt grundstemning i sjælen havde hun fået ud af det. Den der rastløshed og uro, som vi alle sammen kender, var kommet til kort overfor meditationen. Det sind, der ellers plejer at køre i højeste gear og være overaktivt så at sige, det var kommet i en mere afslappet tilstand. Meditationen havde formået hende at give en indre ro, som med tiden var blevet af mere og mere dyb karakter – og efter nogen tids træning, fortalte hun mig, ja så opnår man faktisk en bedre kontakt med de dybere dele af bevidstheden. Jeg sagde at jeg syntes, det lød lidt hokus-pokus. Men inderst inde var jeg ret fascineret af hendes fortælling. Og specielt det element, at hun blot havde brugt 12 minutter dagligt, fængede min opmærksomhed.

Kollektiv afstressning

Vi mennesker er alle forskellige: Nogle er meget sociale, hvor andre hellere vil sidde hjemme med en god bog en lørdag aften. Nogle går op i deres arbejde med iver og begejstring, mens andre foretrækker et stærkt bånd til familien. Vi prioriterer alle forskelligt gennem hele livet, selvom vi alle dog er ret meget enige om nogle få ting. At venner og familie skal man passe på, ligesom man også skal passe på sin krop.
Derfor er det så vigtigt med kost og motion, for hvad enten vi vil det eller ej så får vi det bedre hvis vi føler os i god form og kondition. Men det er ikke alle der er lige glade ved tanken om at skulle bevæge sig ned i et træningscenter, hvor andre måske kigger på en.

Men alle disse bekymringer findes der en løsning på: træning på DVD eller i bogform. Hvis man gerne vil have det godt med krop og sjæl så er yoga det helt rigtige og man behøver ikke engang at være sammen med en personlig træner eller på det lokale yoga-hold. Med en yogabog eller yogaDVD kan du bare sætte filmen i fjernsynet og så bliver du guidet derhjemme til den helt rette træning. Når man træner yoga derhjemme kan man få lige så meget ud af det, som hvis man var i et træningscenter, for hvis man bare følger vejledningerne så kan man selv tilpasse programmet til en selv – og selvlært er vellært! Og måske ville man sammen med sine naboer kunne lave et lille team, der går sammen om filmen og hjælper og støtter hinanden i træningen… For man behøver jo ikke at være professionel for at bakke hinanden op og muntrer op til kollektiv afstressning.