Archive for oktober 2013

Reddet af en låsesmed

At min dag skulle ende med at blive reddet af en låsesmed. Dette havde jeg ingen anelse om, da vækkeuret ringede halv syv. Det var første dag på studiet – nat nummer 2 i den nye lejlighed var netop gennemført og jeg var fuld af forventning.

Op af sengen, ud på badeværelset, hvor jeg nød ikke at skulle låse døren. Nu var det kun mig, som boede her. Ingen træls lillebror, ligesom hjemme ved mor og far. Han skulle altid drille og brase ind gennem døren til badeværelset, når jeg stod derinde. Eller rykke i dørhåndtaget – og blive ved med det, selvom jeg havde låst døren. Nu var det kun mig. Kun mig og mine ting og mine regler. Videre fra badeværelset og ud i køkkenet og få noget morgenmad. Jeg gik faktisk og hyggede mig. Det var nok lidt for hyggeligt – for pludselig kunne jeg konstatere, at uret viste 7.30 og det var med at komme afsted til første skoledag på universitetet. Hurtig gennemtænkning – har jeg det hele? Konstatering: ja, det har jeg! Sko på og så ud ad døren. Smæk! Da jeg kom ned til min cykel og ville låse den op, slog det mig. Nøglerne! Af sted op ad trappen og ind i lejligheden. Eller. Døren var smækket. Døren var låst. Døren var ikke til at komme ind ad. Jeg havde akut brug for en låsesmed. Hvad gør man? Til mit store held kom en låsesmed kørende forbi ude på gaden og jeg nåede akkurat at fange telefon-nummeret, som var trykt hen ad låsesmedens bil. Jeg ringede straks op – var panisk og svedende. ”Jeg har låst mig ude – jeg skal i skole”. Låsesmeden smilede gennem telefonen, spurgte til adressen og lovede at han var der indenfor 30 minutter. Blot ti minutter senere stod låsesmeden ved min yderdør og var i fuld gang med at lirke op. Reddet af en låsesmed.

Yoga er den nye vej til wellness

Engang var yoga mest noget, som hippier dyrkede sammen med meditation. Men i løbet af de seneste år er yoga næsten blevet en folkesport, som også dyrkes i motionscentre. For bare få år siden gik man altså lidt stille med dørene, hvis man dyrkede yoga eller meditation. Nu er det lige modsat. Og yoga er efterhånden også blevet den foretrukne sport hos mange kendisser, både danske og udenlandske.

Det hænger selvfølgelig sammen med den øgede kropsbevidsthed og det store fokus på det mentale. Vi vil ikke bare have en sund og slank krop, vi vil også have mentalt overskud, være i balance og være i stand til at være til stede her og nu midt i en hektisk hverdag. Interessen for yoga har sammen med mindfulness, der handler om at træne evnen til at være til stede i nuet, aldrig været større.

Det er nemt at komme i gang med at dyrke yoga. Det kræver bare noget afslappet tøj og en yogamåtte eller et andet behageligt underlag. Og så selvfølgelig en yogalærer. Yoga kan dyrkes af alle, uanset alder, køn og træningsniveau, men det er ikke alle, der når lige langt i øvelserne, for det kræver træning at blive bedre til de forskellige øvelser og at opnå mere smidighed.

Uanset niveau kan alle dog få glæde af yoga og de forskellige åndedræts- og kropsøvelser og den afsluttende afspænding. Og alle vil opleve et stort velvære og ro i krop og sind, når de har dyrket yoga.

Pletter på tøjet

De fleste forældre til mindre børn har vist oplevet at stå med børnetøj med pletter på og forgæves forsøge at fjerne pletterne. Nogle gange lykkes det ved hjælp af alverdens gode råd om pletfjerning. Men mange gange må man bare acceptere, at her er der ikke noget at gøre. Den genstridige plet på blusen fra mødet med chokoladeisen forsvinder ikke trods flere ihærdige forsøg med pletfjerningsmidler, og græspletterne på bukseknæene er der stadig selv efter flere gange vask og iblødsætning.

Er det dyrt modetøj, er ærgrelsen ekstra stor. Er det derimod billigt børnetøj, er det lidt lettere at sluge. Og ofte får man bare lyst til at kassere tøjet, så man ikke skal gå og ærgre sig over den grimme plet på tøjet, og i stedet købe noget nyt og pletfrit børnetøj.

Mad er en af de helt store syndere, når det handler om pletter på børnetøjet. Pletter fra tomater og chokolade, for eksempel, er næsten umulige at fjerne. Men det er også umuligt at undgå pletter på tøjet, så i stedet for at ærgre sig, er det nogle gange bedre at smide det ud eller bruge det hjemme i haven, og så købe noget nyt børnetøj til barnet.

Vi vil jo gerne have, at vores børn er pæne i tøjet, og så har vi nok svært ved at acceptere alt for mange pletter på det tøj, de skal have på, når de skal være sammen med andre.