Archive for april 2013

Solskin og mejeriprodukter

Med kosttilskuddet UniKalk Forte kan kalk- og D-vitamin mangel behandles. Den overordnede funktion af kalk i kroppen er til knoglevævet. Sammen med andre mineraler udgør calcium hovedparten af knoglestrukturs styrke og faste substans. Således er underskud af kalk en ganske alvorlig mangeltilstand. For at vi mennesker kan optage kalk er det nødvendigt med D-vitamin. Ved hjælp af en meget nøje regulering af blodets indhold af calcium kan D-vitamin sikre balance i flere af kroppens processer, ligeså i immunsystemet. Specielt i denne nordlige del af verden opleves mangel på D-vitamin. D-vitamin tilføres nemlig via solens stråler blandt andet – og med det fåtal af solskinstimer, vi har, i denne del af verden, ses nemt mangeltilstande. Kombinationen af et for lavt indtag af kalk-holdige fødevarer og mangel på D-vitamin giver UniKalk Forte endnu mere relevans. I vores del af verden er det nemlig ikke kun solskinstimer, der er mangel på. Kalkmangel ses oftere og oftere. Flere fravælger mælk, ost, yoghurt og andre mejeriprodukter i deres kost – eller også indtager de ikke sufficiente mængder til at dække det daglige behov. En optimal løsning på denne problemstilling er indtag af kosttilskuddet UniKalk Forte. Med indholdet af såvel kalk som D-vitamin sikres kroppens behov for disse næringsstoffer.

Det udsatte segment

Afføringsmiddel kan være et uundværligt medikament for specielt ældre mennesker. Laver man en gennemgang af medicinlisterne gældende for eksempelvis en række af plejehjemsbeboere vil medikamenter af denne art gå igen på over halvdelen af listerne.

Hos ældre mennesker ses hyppigt forstoppelse. Denne gruppe af mennesker bevæger sig ikke så meget. De indtager typisk ikke tilstrækkeligt med væske i løbet af en dag. Ofte får de en kost, som hverken er fiberrig eller varieret. Alt sammen faktorer, som kan gøre brug af afføringsmiddel nødvendigt, for at den ældre kan komme af med sine affaldsstoffer.

Afføringsmiddel går ind og bløder op på indholdet i tarmen således fæces lettere kan udtømmes.

Det er en dårlig udvikling, at brugen af afføringsmiddel er stigende på de danske plejehjem. Man burde tage hånd om den udløsende faktor på problemet, frem for blot at symptombehandle. Forstoppelse kan i høj grad forebygges – som tidligere nævnt handler det primært om fokus på sufficient væskeindtag, motion og bevægelse samt fiberholdig kost. Ikke alene kan det spare den ældre for gener, ubehag og bivirkninger ved afføringsmiddel. Det vil også – set i et samfundsmæssigt perspektiv – være både tidsbesparende samt økonomisk fordelagtigt at forebygge forstoppelse, frem for at behandle med afføringsmiddel.