Archive for november 2012

Det nye system alle taler om

Har du hørt snakken – der er kommet et nyt og lækkert system på gaden. Okay, måske ikke ligefrem gaden, men cyperspace. Det kaldes noget så lækkert som Shop O Rama og har til sinde at blive det bedste shopsystem på nettet.

En titel jeg er overbevist om, kan blive en realitet – i hvert fald for en udvalgt målgruppe af shopejere. Det er nemlig ikke for alle – faktisk lidt unikt at have mulighed for at bruge dem.

Skal du bruge et system, som på sigt kommer til at slå bolden ud af stadium, så er Shoporama systemet for dig.

Det tidspunkt efter badet

Hvis der er noget børn synes er dejligt, så er det et godt varmt bad i et badekar. Det værste er dog, når de kommer op af badet, for så begynder de hurtigt at fryse. Der er heldigvis en mulighed for at undgå alt for meget fryseri efter badet.

Du har brug for en morgenkåbe

En morgenkåbe kan være svaret. Det er blødt og lækkert stof sådanne morgenkåber består af. Du kan lige hurtigt tørre dem i håndklædet, og så derefter en tur i kåben. Det kunne jo ligeså godt hedde en natkåbe, for børn får den jo også på, lige inden de skal i seng.

Nogle af de populære morgenkåber til børn kommer fra Småfolk. Du kan finde en række af de morgenkåber hos Sovedyret lige her. De kommer i farver både til dreng og pige og i varierende størrelser. Helt op til 6 – 7 års alderen kan du få kåber til. God fornøjelse med den hyggelige tid efter badet eller om morgenen efter en rigtig god nattesøvn.

Den røde tråd

En bedemand er én af de første, man ringer til, efter et dødsfald. Naturligvis skal de nærmeste pårørende til den afdøde informeres som de første – men efterfølgende er det naturligt at tage kontakt til en bedemand.

Afhængig af under hvilke omstændigheder, dødsfaldet er forekommet, vil der være forskellige procedurer. Såfremt der er noget mystisk over dødsfaldet – og der er begrundet mistanke for, at der ligger en kriminel handling bag, bliver Politiet involveret. Har dødsfaldet været forventeligt, for eksempel under alvorlig sygdom, involveres Politiet ikke. En læge skal udfylde en dødsattest og herefter kan en bedemand tage over. En bedemand vil typisk tage sig af alle de praktiske omstændigheder i forbindelse med dødsfaldet. Det være sig alt lige fra at råde og vejlede de efterladte pårørende om udformning af dødsannonce, valg af kiste, valg af tøj til den afdøde og planlægning af en afskeds ceremoni til eksempel. Afhængig af religiøs overbevisning samt kultur og traditioner, vælges typen af ceremoni. Hos kristne mennesker, som hovedparten af den danske befolkning består af, vælges typisk enten bisættelse eller begravelse. Også her er det bedemanden, som forestår de praktiske gøremål i den forbindelse.

En bedemand er typisk den røde tråd for de pårørende – lige fra dødsfaldet til afsluttet afskeds ceremoni.

En lille historie om helten mormor

Verdens mest nuttede par strømpebukser ligger hjemme hos min niece. De er slet ikke til at stå for. De sødeste bomulds strømpebukser i lys lilla, hvori der er indvævet små kaniner. De små strømpebukser ser ualmindeligt nuttede ud.

Så da min lille niece forleden dag kom til at ødelægge sine favorit strømpebukser i børnehaven, var gode råd dyre hos moren. For hvad stiller man op med en ulykkelig datter, som ikke har andet i hovedet, end de lilla strømpebukser med kaniner på? Og moren selv var egentlig også ganske glad for strømpebukserne – de var nemlig i bomuld og så var der indvævet uld på ydersiden. Således gode lune – også på kolde vinterdage. Men hvad stiller man op? Ja, man griber knoglen og taster nummeret til en sikker livline: datterens altopofrende mormor!

Mormor kunne straks se problematikken i sorgen over de mistede strømpebukser. Så hun tog bussen ned i byen og gik ind i den første børnetøjsforretning på gågaden. Og hvilken verden, der åbnede sig for mormor. Strømpebukser til både piger og drenge hang og fyldte stativerne helt op nede i børnetøjsbutikken. Og de fandtes i et væld af farver. Også en lilla model med kaniner, som bestod af både uld og bomuld. Så var alle glade!

Øvelse gør mester

De havde nu været til den første samtale med en sexolog, og havde fået noget meget forskelligt med hjem. I bilen på vejen hjem sagde de ikke et ord, de sad bare med hver deres tanker om, hvad de skulle sige til hinanden.

De var blevet enige om, at de ville opsøge hjælp til deres sexliv, om det så skulle være en alternativ behandler, en terapeut eller en sexolog var ikke så vigtigt. De vidste bare ikke, hvordan de skulle finde den rette person, og emnet var meget tabuiseret for dem begge, så de følte ikke at de kunne spørge nogen i deres omgangskreds, om de havde gode erfaringer med en sexolog eller lignende. Derfor valgte de på må og få, og havde kun de forskellige behandleres hjemmesider at vælge ud fra.

Ved den første samtale havde det været svært at tage hul på emnet. Deres sexolog måtte trække ordene ud af dem, men til sidst var det lykkedes dem at få fremlagt problemet, og fortælle, hvad de gerne ville have hjælp til. Sexologen havde været god til hurtigt at lokalisere problemet, og var kommet frem til, at de skulle gå hjem og øve sig på at komme tæt på hinanden. Han glædede sig til det. Hun frygtede det.

Hus med lille varmetab

Vi er gået i gang med at bygge vores eget hus, det andet hus vi bygger selv, og denne gang er det et lavenergihus. Vi har tidligere bygget et helt normalt typehus, og var egentlig glade nok for det, men forskellige ting har gjort, at vi er blevet nødsaget til at sælge det gamle hus, og flytte. Pga. nye jobs til os begge, er vi flyttet til en anden region af landet, og da vi var nødt til at flytte ret hurtigt, lejede vi os først ind i et rækkehus, mens det gamle hus blev solgt.

Det tog ca. et halvt år at sælge det første hus, det der ikke var et lavenergihus, og imens vi ventede havde vi god tid til at finde en egnet byggegrund, lave tegninger til det nye hus, og finde en entreprenøren, der kunne bygge det. Da vi boede i det gamle hus havde vi allerede talt om, hvor meget vi egentlig brugte på opvarmning ift. hvad vi afdrog på huslån, så det var ikke svært at foretage valget af lavenergihus som den nye hustype.

Vi kontaktede forskellige entreprenører, der havde stor erfaring med energivenlige hus med minimalt varmetab, og snart kunne vi begynde på byggeriet af vores nye hus.