Archive for oktober 2012

Børn i London er faktisk ikke så dumt

Jeg har lige været en tur i London med mine to børn. Det var faktisk ikke en dum oplevelse. Lad mig forklare. De har godt nok et af de største pubmiljøer i verden, men ikke desto mindre er der fyldt op til randen af gode børnemuligheder i London.

De har nogle af verdens største legetøjsbutikker, noget mine børn var vilde med. Vi brugte faktisk det meste af en dag derinde i butikken. Det gav god mening. Der var endda flere steder hvor de kunne lege med legetøjet, og jeg kunne få en god kop kaffe.

Der er også et hav af børnetøjsbutikker og også en dedikeret babybutik http://boernetoej-online.dk/ som har alt hvad hjertet gebærder til de nyfødte. Det giver altså god mening at have den slags butikker, når jeg har en lille baby på kun 6 måneder. Kreditkortet var ikke så glad efterfølgende :-).

Tag du bare til London med børn – det er ikke noget problem. Bare lige husk, at booke et hotel der er børnevenlig, ellers kan det blive en udfordring.

Sidespring med løg på

Hans kone virkede meget taknemmelig for, at han endelig havde sagt ja til at gå med til parterapi, og han havde udelukkende gjort det for hendes skyld. De havde talt og skændtes meget det seneste halve års tid, og det lod bare til at blive værre, jo mere de talte sammen. Deres forhold var endt i en hårdknude, og de var enige om, at de ikke kunne løse det alene, men havde brug for professionel hjælp, og her havde hans kone så foreslået parterapi.

Selvom han var enig med sin kone om, at de ikke kunne løse problemerne i deres parforhold alene, var han inderst inde ikke enig med hende i, at de behøvede at gå i parterapi for at løse problemerne. Faktisk var han ikke sikker på, at han havde interesse i at løse deres problemer, og egentlig ville han hellere bare give op, så de kunne blive skilt, og komme videre med hver deres liv. Men han var for meget en kylling til at ville indrømme det.

Nu sad de så her til parterapi, og smilte anstrengt til terapeuten. Han havde endnu ikke helt bestemt sig for, om dette var det rette forum at fortælle om sin affære i.

LED lys i trafikken

LED lys har været igennem en rivende udvikling de seneste år. Der kan efterhånden anvendes LED lys i næsten alle lyskilder. Lyset kan virke væsentligt andeledes end de glødepærer vi kender så godt. Dog bliver producenterne bedre og bedre til at udvikle pærer der giver det bløde og behagelige lys. LED lys blev opfundet ved en tilfældighed og den tilfældighed må siges at være revolutionerende. Ved korrekt montering og anvendelse forbruger de fleste LED pærer på markedet kun en femtedel strøm sammenlignet med en glødepære. Vi ser LED lys flere og flere steder uden egentligt at være klar over det. Efterhånden som reguleringsstanderne i lysreguleringer står for udskiftning, udskiftes disse ofte med LED standere. Fordelen ved lige præcis disse standere er ikke kun besparelsen der er fantastisk for miljøet – de nye LED lysstanderne har også den fordel at lysets effekt målt i lumens overstiger solens effekt. Det vil sige at lyset kan ses selv i det klareste skarpe solskinsvejr. LED lys kan være en fantastisk investering for institutioner og virksomheder der har meget udendørsbelysning. Eksempelvis et stort varehus med flere tusinde p-pladser ude og inde vil kunne spare en ikke så lidt væsentlig post på et tungt strømbudget. Hvis disse varehuse ligeledes udskiftede pærerne i de store lysdisplays både uden- og indendørs, og sidst men ikke mindst loftbelysningen i de store højloftede lokaler, ville det være en besparelse der i den grad, ville være til at kunne føle på. Det ville være prisværdigt hvis sådanne virksomheder var de der gik forrest i investeringer der er til så stor gavn for vores i forvejen noget skrantende miljø.

Særligt porcelæn malet i Danmark

Danish Blue Porcelain er en internationalt anerkendt type af porcelæn der produceres i Danmark. Det særlige navn kommer af den meget karekteristiske blå farve som porcelænet bliver malet med. Farven kommer af et specielt kobolt baseret salt som anvendes i malingen der anvendes på porcelænet.

Der findes mange kunstnere der maler med denne Danish Blue teknik, og en del af disse kunstenere specialiserer sig i at male motiver af en bestemt type.

Hvis vi for eksempel tager de kendte hunde platter, malet af den danske kunstner Natalia Brampton, så har hun lavet platter af næsten alle hunderacer.

Alle hunde platterne kan selvføgelig købes, du finder en webshop her.

Den bløde kant i sengen

Børn har brug for tryghed, og derfor er det perfekt at kunne give dem en sengerand til deres tremmeseng. Den giver en blød kant hele vejen rundt, som alle børn uden problemer kan hoppe og kaste sig imod – uden at få hovedpine bagefter.

Den mest populære sengerand er fra Sebra, og kommer med, patch, racerbiler eller ugler. Ud over det, er der også en lang række forskellige farver såsom blå, lilla, grøn og pink. Det er en god tyk kvalitet og den passer perfekt ned i deres egen Kili tremmeseng. Det giver et rigtig godt match mellem de to ting.

Så kom du ud og invester i dit barns tryghed.

God stil på værelset

En af de ting, som nybagte forældre elsker allermest, er at indrette børneværelset. De kan sådan set ikke finde på noget sjovere. Bestemme farver, møbler, lamper og hvad der ellers skal hænge rundt om på vægge og stå på borde. Der pusses og nusses virkelig om det.

Det er selvfølgelig også med god grund, for barnet skal bo på værelset i rigtig mange år. Omend det selvfølgelig vil ændre væsentlig stil igennem årene. Gå fra Peter Plys, Rasmus Klump til Britney Spears og alle de andre såkaldte “rollemodeller” de nu og en gang får. Selv håber jeg, at der kommer billeder op af Einstein og andre videnskabsfolk – men det er nok bare en drøm.

Det første der skal købes, er en børneseng. Den skal gerne være smart, i en farve der matcher resten af hjemmet. Dertil skal købes noget sengetøj. Det kan komme i en væld af farver og kan selvfølgelig skiftes efterhånden som det nu bliver nødvendigt. Noget af det populære, er det økologiske sengetøj fra Katvig. Der tænker du både på naturen, samtidig med, at det faktisk er ret pænt.

Det næste der skal tænkes på, er natlamper. Det lille pus skal jo ikke blive bange i mørket. Så en diskret lille lampe, der ikke giver det mest voldsomme lys er at foretrække.

Til sidst skal der rullegardiner for. Mørke skal der trods alt til. Sådan nogle mørklægningsgardiner, kan faktisk også være med til, at holde varmen ude. Det er noget der kan være en stor fordel om sommeren.

Nyt eller gammelt?

Der var mange sommerhuse at se på i området, og det var svært at blive klog på, hvordan de var prissat, og hvad de skulle prioritere, når de skulle vælge et sommerhus. Nogle af husene var flotte, nye og i rigtig god stand, men var alligevel sat til en relativt lav pris, formentlig fordi de lå langt væk fra havet. Andre sommerhuse var gamle, forfaldne og dårligt indrettet, men kostede alligevel mange penge, fordi de lå i første eller anden række.

De havde ikke råd til nogle af de sommerhuse, der havde det hele, altså hvor huset var nyt, godt indrettet og velholdt, og samtidig havde udsigt til havet, så de var nødt til at kigge på nogle af de andre huse, og de var nødt til at prioritere: ville de have en gammel rønne tæt på havet, og så selv gå og sætte i stand, efterhånden som de kunne spare sammen til det? Eller ville de hellere have et nyere og lækkert sommerhus, der ikke skulle repareres på, men hvor de til gengæld ville få en til to kilometer ned til stranden?

Han var ligeglad, han syntes der var noget godt at sige om alle de sommerhuse de så på, og hun var i syv sind.

Daglejer

Jeg har nu været tilmeldt et vikarbureau i et halvt år, og er faktisk ret godt tilfreds med det. Nogle gange er de jobs jeg bliver sendt ud i ganske forfærdelige, og meget hårde, men det er altid en trøst, at timelønnen er god, og at arbejdet er tidsafgrænset. Så når jeg fx står en hel dag i et nedbrændt hus og samler smeltet plastik og tilsodede murbrokker sammen i en container, mens regner pisker ned gennem det ikke eksisterende tag, og skyller soden sammen til en mudret klistret masse, så tæller jeg timerne til opgaven er afsluttet, og regner ud hvor mange penge jeg tjener.

Jeg er kunstner, så den fleksible tjans hos et vikarbureau passer mig strålende. Der går nogle gange måneder, hvor jeg ikke har udstillinger, eller hvor jeg forbereder mig til en udstilling, og der er vikar arbejde oplagt, fordi jeg så bedre kan afse et par dage om ugen til at arbejde for vikarburerauet. På andre tidspunkter har jeg så travlt med mine egne ting, at jeg ikke har tid eller overskud til at tage vikararbejde, og så siger jeg bare det til bureauet, og så undlader de at sende mig i arbejde, indtil jeg har tid igen.

Nyt gammelt hus

Vi har netop købt et vinkelhus fra 70'erne, og skal til at i gang med at finde ud af, hvor meget der skal bygges om, og hvad vi har råd til at lave om. Taget trænger til at blive skiftet, men vi har haft en tagmand ude og kigge, og han sagde, at det godt kan vente 4-5 år mere, så det venter vi med; det er frygteligt dyrt at få nyt tag!

Så er der indretningen af huset. Køkkenet og badeværelset er ikke blevet renoveret siden huset blev bygget for snart 40 år siden, så det ser frygteligt ud! Vi har været ved at kigge på nyt køkken og bad, men det er jo også rasende dyrt. Vi kan lave mange af tingene selv, men skal dog have håndværkere på til nogle af opgaverne, og det løber jo også op.

Grunden til at det er et vinkelhus, og ikke fx et længehus, er at bygherren i sin tid ville lave en afskærmet terrasse som et lille gårdmiljø, fordi byggegrunden er meget lille, og huset derfor ville komme meget tæt på nabohusene. Og indretningen med både alrum og stue, der har kig ud i den hyggelige gård er helt perfekt.