Archive for august 2012

Lad pengene vokse

Efter jeg havde været sammen med min kæreste i et par måneder synes han at jeg skulle møde hans forældre under lidt hyggeligere omstændigheder, så vi tog ud at spise sammen med dem og hans storebror. Efter bilen var parkeret og vi havde gået det lille stykke hen til restauranten, så begyndte min kærestes far straks at snakke om sit yndlingsemne: Penge. Han havde hørt at der ville blive opsat vindmølle ude i deres område, hvis der var nogle der havde lyst til at få del i det og investere i dem. I øjeblikket var der vist kun en enkelt vindmølle til salg, men det havde ikke nogen større betydning. Det der rigtig betød noget var, i løbet af små 10-12 år så ville den mølle have tjent sig selv ind.
Den mølle han snakkede om skulle stå kun få marker væk fra deres gård, og så kunne han jo kigge på den hver morgen, som han sagde. Mit inde i måltidet ringede hans mobil, og uden spørgsmål så konkluderede jeg at det måtte være en nær ven, da det første han sagde, var: “Ja, der er en vindmølle til salg! Det er lige baghaven. Hvad siger du?” Utrolig hvordan mennesker glædes over forskellige ting.

De ubevidste signaler

Verden er blevet klinisk opdelt i hvad der er til piger og hvad der er til drenge. Legetøj til piger er rettet mod de elementer, som samfundet mener små piger skal bygges op på. Det kan for eksempel være farven lyserød, eller bare det at legetøjet indeholder et hus, hvor et dagligliv kan udspille sig. Det der reelt set sker, er at pigen i sin yderste ubevidsthed får vækket nogle instinkter i forhold til sin kommende moderrolle i familien. Det samme gør sig gældende når der på et tilbudsskilt står “Drengesko på tilbud”. Hvorfor er det at vi kalder netop den type af sko for “drengesko”? Det er fordi drenge gerne vil have sådan en slags sko. Nej, det er fordi de ubevidst er blevet informeret om at grøn, blå og sort er farver for drenge og at de i hvert fald ikke skal have lyserøde, gule eller hvide sko. For det er til piger. Også mønstre og illustrationer kan man lægge ind som producent for at understreget kønnet til skoen. Små hjerter eller en sommerfugl er ikke lige noget man ser på drengesko – så heller en flot racerbil. Det ved man hvad er.

Mere end én form for kommunikation

Som studerende på et gymnasium eller videregående uddannelse, har man ofte haft om kommunikation og vigtigheden af den i en virksomhed, hvis ikke andet så i mindre grad. Man lærer om hvorfor kommunikation i virksomheden eller i en institution er så vigtig for hele systemets funktion. Hvorfor uddannelse, samarbejde og det at medarbejderne er fortrolige med hinanden og de værktøjer der anvendes i det daglige. Men kommunikation i virksomheden handler bestemt ikke kun om den interne kommunikation, men også om den kommunikation der gerne skulle være omkring firmaet ude i samfundet: Ude blandt de potentielle kunder. Hvordan markedsfører man så sin virksomhed i medierne, men uden at skulle lave en landdækkende tv-reklame? Effektiv reklame findes der mange gode råd til, og der findes flere forskellige grupper af mennesker der har uddannet sig til netop at kunne hjælpe andre med deres mål: Blive markedsført så der kommer arbejde og penge i kassen. En anden måde at markedsføre sig på, er at skaffe sig en hjemmeside, hvis man ikke allerede har en. Det er nemlig ikke længere så moderne at stikke hovedet over hækken og hilse på naboen for at høre hvem de vælger til at male deres nye stakit. Nettet har overtaget – så brug det.

Byg og riv ned

De skulle bygge nyt hus, og entreprenøren var godt i gang. De havde været ovre på byggepladsen hver uge siden projektet startede, og havde syntes det var spændende at følge med i udviklingen. Da fundamentet var blevet støbt, og de kunne se hvor de enkelte rum skulle være, havde de brugt en hel eftermiddag på at gå rundt og forestille sig, hvordan det ville blive at gå rundt i huset, hvordan deres liv ville blive i et nyt hus.

De seneste tre uger havde de ikke været på byggepladsen. Der var opstået problemer mellem dem, som måske hele tiden havde været der, men som brat blev vakt til live ved en grum tilfældighed.

Konen havde været utro for syv år siden. Ved en byfest, hvor han ikke havde kunnet deltage, var hun blevet lidt for fuld, og en flot yngre fyr havde charmet hende, og de var endt med at stå omme bag ølteltet og kysse. Efter lidt tid havde hun dog fattet situationens alvor, og havde afbrudt forehavendet. Hun havde fortalt alt om det til sin mand, og han havde med tiden tilgivet hende. Nu stod den unge fyr imidlertid og murede deres hus, og glæden over et nyt hus falmede, og blev til akavet stilhed mellem dem.

Sengerande til beskyttelse

Det lille barn der er kommet til verden, er jo ikke ret stor – men en seng skal det jo sove i. Typisk er det en børneseng med tremmer, og de kan virke ret store. Derfor køber forældre altid en sengerand til at få sengen til at virke mindre. Det vil typisk også være i flotte farver og med sjove motiver, der kan stimulere dit barn samtidig med at det ligger i sengen.

Et af de danske mærker der laver sengerande er Smallstuff. De har faktisk lavet sengerande i et godt stykke tid, og de er i en god kvalitet og ofte ret tykke. Tykkelsen er godt, for så kan den stå selv i sengen – andre sengeformindskere skal typisk bindes til sengen, og det giver uhensigtsmæssige snore og andet skidt. Kig derfor efter en Smallstuff sengerand når du skal gøre det behageligt i sengen for dit barn.

 

Sæt andre til arbejdet

I øjeblikket snakker journalisterne i radioen blandt andet om den hjemmeservice der bliver ydet på de lokale plejehjem. Hele problematikken ligger vist I at når nogle vælger privat hjemmeservice frem for det offentliges tilsvarendes ydelser, så stiger og falder priserne. Også i forbindelse med mad kan man på regionalt plan se store prisforskelle. Da jeg snakker med min far om emnet, så er hans primære reaktion at han, som han hele tiden har sagt, fastholder på det kraftigste at han ikke vil på plejehjem, når han når dertil. Vi blev enige om at den hjemmeservice der bliver tilbudt de ældre helt sikkert er fin og god, men det virker som om at den pris der bliver taget for ydelserne er urimelig taget i betragtning af den smule arbejde der lå i det. Nogle steder tog de 400 kroner i timen for at støvsuge mindre end hundrede kvadratmeter hos gamle enkefru Jensen på de gamles hjem. Det er jo forkasteligt. Lige præcis en sådan form for hjemmeservice burde gives ud til for eksempel studerende eller som et tilbud til folk uden arbejde. Langt de fleste kan svinge en støvsuger, og til en langt mere retfærdig timeløn.

Smallstuff ting på tilbud

Det er meget sjældent det sker, men ind imellem kan du være heldig at finde noget af Smallstuff på tilbud. Det er derfor med stor fornøjelse at kunne vise dig, at du kan få et Smallstuff sengerand tilbud hos Sovedyret. Det er i farven hvid / lilla med stjerner. Den er faktisk sat ned med hele 250 kroner – det er faktisk ret vildt. Det ser du sjældent på denne type produkter. Det er normalt kun på tøjet der er rabatter – interiøer og den slags tilbehør er der næsten aldrig tilbud på. Før nu.

Det er en rabat du ikke må gå glip af – for du ved jo ikke hvornår der er udsolgt for den.

Tilbuddet er der ikke længere, men du kan dog stadig købe Smallstuff sengerande hos Sovedyret.

Design eller ikke-design

I ad postkassen flyver den ene slags reklame efter den anden, kun en enkelt gang imellem afløst af en sølle brev eller oftere en regning. I disse tider er det reklamer for ufattelige feriesteder og så hvordan du kan spare på energi eller investere i energirigtige løsninger til hus og hjem. Men midt i hele stakken var en enkelt smal folder for en nyetableret virksomhed, der solgte egne arkitekttegnede huse. De arkitekttegnede huse var ikke kedelige at se på, tværtimod havde nogle af husene et stilrent udseende, men også uden at der gik alt for meget design i det hele. Nogle gange kan man som forbruger godt side med følelsen af at arkitekter slet ikke kan lade være med at designe husene på de mest mærkelige måder, hvilket af en eller anden grund gør de der arkitekttegnede huse så meget dyrere end almindelige praktisk-byggede huse. På den anden side er det også mærkeligt at kalde nogle huse arkitekttegnede, for langt de fleste huse er vel tegnet af en arkitekt eller i det mindste i samarbejde med en arkitekt, da de har erfaring og program at tegne det hele ind i til håndværkerne.

Når det skal være blødt

Dit barn er det kæreste du har, og derfor bliver det også behandlet som det kæreste eje. Når børnene er i alderen fra 0 til ca 4 år, skal du have en puslepude. Det en slags hynde du lægger dit barn på når det skal skiftes.

Det er bløde puslepuder der er de bedste, da det giver det bedste underlag at ligge på. Det er også en god ide, at der er kant på puslepuden, da det sikrer børnene i at trille ud til siden. De kan selvfølgelig stadig trille ud over, men risikoen er trods alt lidt mindre. Når børnene er 3 – 4 år, så er de ved at være så store, at de kanter ikke betyder det vilde.

Ny shop med børneudstyr har set dagen

Det var med et stort brag, at Sovedyret åbnede i dag. De holdte endda åbningsfest, hvor alle var budt ind. De startede chatten og video kl. 08.45, hvor de havde gjort champagne klar og budt alle gæster til bords.

Da klokken blev 09, gik deres shop i luften. En webshop der sælger alt udstyr til når barnet skal sove. Det er både senge, madrasser, lagener og meget andet. Du kan se hele Sovedyrets sitemap lige her.

Hvis du har børn, anbefaler jeg, at du hopper derover og kigger allerede nu. God fornøjelse.