Archive for juli 2012

Sommerhuse

De havde flere sommerhuse i Søndervig, og en håndfuld sommerhuse andre steder langs Vestkysten. De havde startet med at leje deres eget sommerhus ud over et par somre, mest på grund af at deres økonomiske situation var lidt presset på det tidspunkt, og så tænkte de, at i stedet for at sælge sommerhuset, ville de hellere prøve om de kunne leje det ud.

Det havde været nemt at leje ud, fordi huset tilfældigvis passede rigtig godt med de krav, som udlejningsbureauet havde til sommerhuse til tyske turister. Da deres økonomi med tiden var blevet bedre, havde de vovet pelsen, og investeret i endnu et sommerhus, og efter et par år, endnu to sommerhuse i Søndervig, udelukkende med udlejning til tyske turister for øje. Han var gået ned i tid på sit job som tømrer, for at bruge tiden på at sætte gamle sommerhuse i stand, som de købte billigt og selv gjorde i stand til udlejning.

Nu ejede de så seks sommerhuse i Søndervig alene, foruden nogle sommerhuse i andre områder, og både manden og konen arbejdede nu på fuld tid med at istandsætte og udleje sommerhusene. Når de selv skulle holde ferie, foretrak de dog at rejse udenlands på charterferie.

Kurser til alle!

“Godmorgen. Nu skal I bare høre her…”

“Vent vent vent! For det første er det ikke alle, der er kommet endnu, og for det andet er kaffen slet ikke kommet på bordet! Du kan ikke forvente vores fulde opmærksomhed, inden kaffen ankommer! Come on!”

“Okay, okay, godt ord igen. Hvem mangler, og hvornår kan kaffen forventes at ankomme?”

“Øh, vi mangler to, den ene skrev en sms, han bliver en halv time forsinket, bilen ville ikke starte, så ham skal vi ikke vente på, og den anden…kommer der!”

“Godmorgen, undskyld forsinkelsen”

“Ja, fint, og der kommer kaffen, må jeg så starte?”

“Jaja”

“Godt så. I skal allesammen på et gratis salgskursus. I skal skiftes til at komme afsted i grupper på fire personer, og de første skal allerede afsted på tirsdag”

“Fedt! Hvorfor er det et gratis salgskursus?”

“Det skal jeg sige dig. Vi var i gang med at planlægge årets kursusaktivitet og kigge på folks ønsker, og under planlægningen kommer der et opkald fra en ny udbyder, der vil tilbyde alle ansatte et gratis salgskursus, mod at vi OVERVEJER at købe de efterfølgende moduler, hvis vi er tilfredse med standarden. Det betyder også, at I samtidig kan få opfyldt jeres individuelle ønsker til betalte kurser!”

Ismaskiner i forskellige prisklasser

Der er billige ismaskiner, og der er de meget dyre – men også yderst professionelle ismaskiner. Hvilken type du er til, afhænger helt af dit behov. Har du behovet for at åbne en iskiosk på hovedgaden af en storby, så skal du nok have en professionel maskine. Du kan eventuelt købe en Nemox ismaskine der koster fra 500 kroner og op til 35.000 kroner.

De billige har måske ikke kompressor på, hvorimod de dyre har kompressor og kan lave væsentlig mere is end de billige. Det er ret meget efter konceptet – du får hvad du betaler for.
Det eneste du ikke kan betale for, er de gode opskrifter på isen. Den skal du selv finde frem til.

Billigt dametøj

De var på udkig efter billigt dametøj. Det var et af den slags tidspunkter, hvor det var okay at indrømme, at de var på udsalg, og det ikke primært var mærkevarer, men billigt dametøj, de var ude efter.

Normalt ville hun og hendes veninder kigge efter smart tøj når de shoppede sammen, og så var det helt udelukket at kigge på prismærker. Det gjorde de nu nok alligevel, men kun når ingen så det. Det vigtigste var, at man valgte det rigtige tøj, og ikke hvad det kostede.

Nu var der open by night i byen, og alle byens borgere shoppede løs hele aftenen. Konceptet var egentlig ret fjollet, syntes hun. Hvorfor var det pludselig mere interessant at handle, når det var aften? Der var selvfølgelig nogle ekstra tilbud og udsalg i mange af butikkerne, men i virkeligheden handlede det jo mest om, at butikkerne ville have flere mennesker ind og bruge penge, og ikke så meget om, at det var til kundernes fordel. Men sådan opfattede de fleste mennesker det åbenbart.

Hun var her jo også selv nu med sine veninder. Og netop i dag var det heldigvis tilladt at indrømme, at man var på udkig efter billigt dametøj.

Seminar

De skulle sende en landinspektør til København til et seminar om fremtidens byudvikling. Alle hans kolleger sad nu i møderummet og ventede på ham med rundstykker og morgenkaffen klar. Et af punkterne på dagens planlægningsmøde var at finde en frivillig, der ville tage til København i uge 14.

Han vidste, at flere af hans kolleger rigtig gerne ville afsted på seminaret, fordi det var en enestående chance for at få nye kontakter i ovedstaden, og dermed måske nye spændende opgaver i regionen. En af hans kolleger havde tidligere været landinspektør i København, og han vidste at han i særlig høj grad ønskede at komme med på seminaret, både for det faglige indhold, men også for at møde gamle kolleger og venner, og få en hyggelig social tur ud af arrangementet.

Imidlertid var han selv det mest oplagte valg blandt hans kolleger, fordi han ikke havde været på seminar eller kursus i de sidste to år, og fordi han var den mest fagligt oplagte kandidat til netop dette seminar. Problemet var bare, at han ikke ville afsted. Hans og konens forhold hang i laser, og han havde kun lige akkurat overskud til at tage på arbejde om morgenen, ikke til at tage på et længere seminar.

Babysko

Babysko, børnesko, hjemmesko og gummistøvler. Han var kommet ind i den forkerte side af butikken, og skulle trave igennem en stor børneafdeling for at komme over til afdelingen for herresko. Han anede ikke, at man kunne få så mange forskellige slags babysko. Så vidt han vidste, kunne børn med så små fødder ikke gå endnu. Eller hvad? Var det bare mode accessories til babyer, som forældrene kunne vise frem?

Når han engang fik børn, skulle de i hvert fald ikke gå, eller kravle, med moderigtige, stjernedyre babysko, bare for at de skulle se nuttede og “rigtige” ud. Hvis han altså nogensinde skulle få børn. Først skulle han jo lige finde en kæreste. På den anden side vidste han også fra sine brødre, at det ofte ikke var manden, der havde den sidste stemme, når det gjaldt valg af babytøj og babysko.

Han standsede ved en af hylderne med babysko. De var nu også nuttede. Nogle af dem var ligesom voksensko, men bare i en miniversion. Han blev blød om hjertet. Han var helt bevidst om, at han var i færd med at blive manipuleret af snedige designere. Han kiggede på prisskiltet. HVAD?! Hans børn skulle IKKE gå med så dyre sko, uanset hvad deres mor ville sige!