Archive for juni 2012

Solcreme

Solcreme til børn“, tænkte hun, “hvorfor er det anderledes end solcreme til voksne? Og hvorfor er der endvidere noget, hvor der står Baby på?”
Hun undrede sig tit over den slags ting, og hendes egen teorier hældte altid til den antagelse, at der var tale om et marketingstunt.

Når der stod solcreme til børn, regnede hun med, at det bare var en anden måde at sige: “dette produkt er nøjagtig det samme som dét til voksne, det har bare en lidt højere solblokerings faktor. Der er lige så lidt, eller meget, parfume, parabener og alt det andet, som i de andre solcremer, vi vil bare gerne have dig til at tro, at når du køber vores solcreme til børn, er du en god og betænksom forælder, der vil dine børn det bedste”.

Når hun tænkte på denne måde, og ikke havde meget til overs for reklamebranchen, kunne man nemt komme til at beskylde hende for at være sur og kynisk, og alt, alt for skeptisk over dine medmennesker. Sandheden var imidlertid den, at hun havde arbejdet det meste af sit voksne liv i reklamebranchen, og derfor kendte alle dens tricks. Hun var til sidst blevet så god til sit job, at hun gav sig selv kvalme.

Verden er mere åben og indbydende

Verden er en stor portal af information, hvilket også resulterer i at selvom vi prøver at beskytte vores værdier, så er der nogle der udfordrer os i vores beskyttelse, for de kan finde de specifikke informationer om den overvågningsløsning man har valgt. Dette gør at større virksomheder, smykkeforretninger, indkøbscentre og elektronikforretninger har valgt at opsætte en komplet overvågning, for at kunne komme dem i forkøbet. Med komplet overvågning er alle dele af ens forretning overvåget og hvis forbryderen alligevel prøver at slippe af sted med sin kriminelle handling bliver det fanger og optaget på video.
I en så åben og fri verden vi har, vil der altid være mennesker der ikke kan acceptere at de ikke må stjæle eller tage ting, men sjovt nok kan de samme mennesker have et problem med at indvandrer ikke overholder vores lovkrav og formelle system. Dobbeltmoralske holdninger har vi rigeligt af og mange mennesker prøver hver dag at hoppe over hvor gæret er lavest. Disse handlinger kan blive opdaget med en komplet kameraovervågning, så selv begyndende kriminelle handlinger på parkeringspladsen bliver filmet og kan indgå i en fremtidig sag. Så hvorfor folk ikke bare kan holde fingrene for sig selv er et godt spørgsmål.

Vind-investor

Han havde haft sit eget firma i snart otte år. Det var et investeringsfirma, hvor de bl.a. rådgav om investering i vindmøller og andre bæredygtige energikilder. Han havde tidligere været chef i en investeringsafdeling i en af landets største banker, og var kendt i branchen for sine skarpe analytisk evner. Og sine evner til at tjene rigtig mange penge, både som chef og som privat investor.

Han havde investeret nogle private midler, som havde ynglet rigtig godt, og han var til sidst blevet så velbeslået, at han kunne trække sig tilbage. Kort tid herefter startede han sit eget investeringsfirma. Den oprindelige plan var at smide penge efter nye it- og teknologivirksomheder, men efter nogen tid havde han følt en tomhed ved sit arbejde, som han også tidligere havde følt som chef investor.

Han besluttede sig for, at hvis arbejdet fortsat skulle være spændende, skulle det også have en mere velgørende og etisk dimension. Derfor slog han sig op på kun at investere i energirigtige, bæredygtige og socialt bevidste virksomheder. Efter nogle år blev han specialist i investering i vindmøller og andre vedvarende energikilder, og han blev efterhånden kendt globalt i investeringsbranchen som en stor kapacitet, når det drejede sig om investering i vindmøller.

Følg din drøm og skriv

Efter at have afsluttet to fantastiske år på efterskole, så tog jeg sammen med en veninde et ophold på fire uger på en journalist højskole. På højskolen prøvede vi at skrive mange forskellige slags artikler og var i kontakt med flere forskellige lokale og nationale aviser og dagblade. Men før alt dette kunne begynde så var det påkrævet at vi vidste lidt om kommunikation i forvejen. Min veninde og jeg stod på bar bund på det punkt da vi lige havde fået vores afgangsbeviser og ikke engang vidste hvad vi ville bagefter. Der gik dog ikke lang tid før vi fandt et gratis kursus i kommunikation på nettet. Det var et online kursus, hvor fortælleren havde optaget sig selv mens han var på en messe og fortalte om de forskellige metoder. Efter nogle timers skrap iagttagelse følte vi os klar på at prøve at kontakte andre blade og tilbyde at skrive for dem gennem højskolen. Vi fik tilknyttet en vejleder der også tilbød gratis kursus i kommunikation for sine elever, hvilket vi følte var en stor bonus for os. Så måske hedder det drømmen om fastansættelse på en national dagspost.

Også solcremen skal beskyttes

Solcreme har en begrænset holdbarhed, som det ligeså er tilfældet med alle andre hudplejeprodukter. Imidlertid er det værd at bide mærke i konsekvensernes forskelle alt efter, om det er en solcreme eller en ansigtscreme eksempelvis, som har overskredet holdbarhedsdatoen.

Hvor en ansigtscreme vil være mindre effektiv på huden, grundet de aktive indholdsstoffers udløb, ja så kan en gammel solcreme få større konsekvenser for huden. Fakta er nemlig, at en solcreme kun kan bevare den på flasken angivne faktor-beskyttelse op til et år efter at den er taget i brug. Derudover er der andre faktorer, som kan påvirke beskyttelsesfaktoren. Temperaturen til eksempel: ofte ligger en flaske solcreme i en taske på stranden og udsættes herved for stor varmepåvirkning, der forringer beskyttelsen. Har man en solcreme med faktor 30, som udsættes for sol og varme, ja så vil indholdet i løbet af forholdsvis kort tid forringes til en faktor 20, alternativt faktor 10, såfremt varmepåvirkningen er betydelig. Dette er mange mennesker ikke klar over og det kan give grundlag for ubehagelige overraskelser i solen eller efterfølgende.

Måden hvorpå man bedst opbevarer sin solcreme er i et tempereret lokale. Såfremt man har sin solcreme med sig, ja så er det anbefalelsesværdigt at sikre skygge for flasken.

Udvendigt materialevalg

Når det kommer til valg af udvendig beklædning til sommerhuse er der flere materialer at vælge imellem. Langt hovedparten af husene er opført i enten træværk eller mursten. En væsentlig forskel mellem de to nævnte materialetyper er mængden af vedligeholdende arbejde i tidens løb.

Det er velkendt, at et murstenshus ikke kræver vedligeholdelse og således er der en besparelse på såvel tid som penge. Derudover er det en stor miljømæssig fordel, idet sommerhuse af murværk ikke belaster miljøet med kemikalier fra eksempelvis overfladebehandlende produkter.

Sommerhuse med træværk emmer af hygge og duften af træet forbinder mange med ægte “sommerhus-stemning”. Der er dog visse forholdsregler at tage sig, hvis man vælger denne materialetype til sin feriebolig. Først og fremmest må der anvendes træbeskyttelse eller olie tillige med maling. Og hvad sidstnævnte angår, ja så er det ikke lige meget, hvornår man vælge at svinge penslen. En sensommerdag er at foretrække, eftersom det udvendige træværk på sommerhuse i denne periode som regel har haft sommeren over til at tørre tilstrækkeligt. Er man i tvivl om træets fugtniveau kan dette måles med en fugtmåler. Derudover frarådes det at behandle træ på sommerhuse i direkte sol – træbeskyttelsen når ganske enkelt ikke at tørre tilstrækkeligt ind i træet og have sin effekt, førend den er fortæret af solens stråler.

Herretøj

Jeg var på udkig efter billigt herretøj. Jeg hader at købe tøj, men jeg ved ikke helt hvorfor, det har bare altid været sådan. Måske har det noget at gøre med at jeg var meget overvægtig som barn, og aldrig kunne få tøj, der passede.

Når jeg fik nye bukser, var benene altid for lange, så de skulle lægges meget op, og det var tydeligt, at de var lagt op. Bluserne passede heller aldrig godt, mest fordi der ikke fandtes nogen, der kunne skjule min fedme.

Som voksen tog jeg en beslutning om, at jeg ville tabe mig, og gjorde en virkelig ihærdig indsats med kostomlægning, træning og jogging. Første gang jeg kunne passe nogle bukser, hvor der stod “M” blev jeg lykkelig! Men det har ikke ændret mit forhold til tøjbutikker.

Men altså, jeg var på udkig efter billigt herretøj, og var havnet i et kæmpestort tøjmagasin. Jeg valgte altid de største steder, fordi der var mindst risiko for at blive forfulgt af ekspedienter. Hver gang jeg blev spottet af en ekspedient, skyndte jeg mig at se travl ud, eller gik hurtigt ud af butikken. I denne butik var der næsten tomt, så jeg tog en dyb indånding, og fortalte mig selv, at det var overstået om et kvarter.

Huset på Christianshavn

Uhh, hvilken dejlig fridag. Jeg har eksamenstid de næste par uger, men det er først til sidst at der ligger de mundtlige eksaminer. Indtil da vil jeg slænge mig på sofaen og se gamle film og tv. Den første film der bliver sat i er “Huset på Christianshavn”. Og det er ikke et hvilket som helst afsnit, nej, det er mit yndlingsafsnit hvor der kæmpes med deres antenne på taget, da hele huset gerne vil have installeret farvefjernsyn, men først skal der lige ordnes antennen. De stakkels mennesker, og specielt Olsen, kunne godt bruge noget tv-antenne hjælp, for det begynder snart at være livsfarligt for dem.
Men når man så tænker uden for filmens verden, så findes der sikkert mennesker der har sat deres antenne op på samme måde, men der findes også dem der finder tv-antenne hjælp for netop at undgå at skulle kravle rundt deroppe selv. Man må godt selv sætte sin tv-antenne op men der kan godt stå i lokalplanen at den grund du befinder dig på skal være forbundet fællesantennen eller at der i hvert fald ikke må være en synlig antenne på taget eller monteret på siden af huset.

Superman på gummisko

Hvis man går flere hundrede år tilbage så fandtes der ikke nogen sko der tilnærmelsesvis ligner dem bærer i dag. Der er umiddelbart kun to sammenfald: Romer-sandaler og træsko. I dag er gummisko det mest populære fodtøj, og findes i alkens afskygninger. Grunden til dette er at det er et yderst slidstærkt og holdbart materiale. For eksempel er det sjældent at man ser drengesko være lavet af andre materialer i sålen og op ad siderne, da de små vildbasser stryger over jorden og er en prøvelse for ethvert andet materiale. Men til drengesko er gummi et formidabelt materiale. Forældre oplever oftest at det ikke er gummiskoen i sig selv der må bukke under for drengens brug, men snarer er det samlingerne der ikke kan holde gummistykkerne sammen.
For at sælge deres flotte sko, så indgår fabrikker der producerer sko en aftale med en tegner eller et tegneseriemærke, for det er noget børnene kan genkende og derfor vil de gerne have skoen. For eksempel kan Superman flyve og han redder verdenen, så det er et glimrende billede at have på siden af en drengesko, mens også Batman, den mystiske mand der ligner en flagermus, er en rigtig sælger.

Sko til naboens datter

“Hvor går du hen når du skal finde nogle gode tilbud?”, spurgte min mor mig.
Den gamle ræv går altid efter det bedte tilbud på markedet, da hvert en øre sparet er det dobbelte tjent for hende. Stor logik der. Men jeg havde lokket hende uden for sin lejlighed og vi gik rundt i parken med min kærestes hund.
“Det er bare fordi jeg står til at skulle finde nogle søde børnesko i gave til naboens lille pige”, fortsatte hun. Pigen havde nemlig passet min mors høns i de to uger hun havde været indlagt for lungebetændelse og samtidigt et brækket ben.
“Børnesko kan med lidt held sagtens findes til en rigtig god pris i centret i centrum, men hvis du går efter noget lidt bedre så skal du snakke med hende nede på hjørnet af smeden. Hun har et stort udvalg.” Min mor stod lidt og tænkte over det, men bestemte sig for at det nok var mere sikkert for hende at bevæge sig rundt i centret da det var i en gå-bar afstand fra hendes lejlighed, men ud til smeden var der lige lovlig langt og så var hun nok nødt til at låne underboens bil. Og det var lidt for meget arbejde for et par børnesko.