Archive for maj 2012

Em 2012 bliver pinligt

Jeg så fodboldkampen Danmark mod Brasilien den anden dag, og jeg tror sgu det går hen og bliver pinligt til EM 2012. Vi har selvfølgelig ikke fået den bedste pulje, men alligevel, så var i hvert fald første halvleg helt hen i skoven.

Det var som om alle profilerne på det danske landshold i fodbold ikke rigtigt var blevet klar. Det er ikke godt. 3 store fejl skabte 3 nemme mål for Brasilien. Det skal dælme strammes op – men kan det nu også det på 2 uger. Jeg har svært ved at tro det.

Jeg kommer dog alligevel til at sidde og give den gas ved alle kampe, og skal selvfølgelig have en landsholdstrøje til at sidde og heppe i. Det kan jo ikke undgåes at ens nationalfølelse kommer frem og jeg begynder at råbe helt vildt under alle deres fodboldkampe.

trådløs alarm

Er man på udkig efter trådløse alarmsystemer, så er der mange forskellige løsninger på markedet. Hos forhandlerne kan man selv “designe” sin egen overvågningsløsning med masser af forskellige tilbud på tilkøb. Er man for eksempel ude efter den helt store omgang til et større foretagende fordelt på 3 etager og en parkeringskælder, så kan der være behov for flere tilkøb til standardpakken. Dette kunne være ekstra køb af bevægelses-sensorer, røgalarmer, kulilte-sensor eller fjernbetjening til systemet.
I den verden vi bevæger os rundt i, bliver vi som følge af massemedierne publiceret ud til alle dele af kloden og de mere sociale medier bedømmer os på få sekunder og kan holde øje med alt hvad vi laver. Beskrivende data er altid tilgængeligt for den der leder efter det, så vi holder øje med andre omkring os.
Fordelen ved en trådløs alarm og et trådløst alarmsystem, er at det er mindre synligt og nemmere i brug. Der er under installation ingen ledninger og heller ikke under brug. Normalt vil ledninger, der løber langs samlinger og kanter i lokalet, trække opmærksomhed, men da systemet er trådløst er det kun til behag: Hele det trådløse alarmsystem bliver installeret med stor omhu og ekspertise.

Rus ugen ender

Når man har skrevet sin sidste opgave på gymnasiet, fået sin hue og drukket sig væk i studenterugen, så har man lyst til at flygte væk fra det hele. Personligt valgte jeg at bevæge mig lidt syd på, nærmere bestemt til Syd-Tyskland. Jeg fik arbejde som rengøringshjælp på laboratoriet i det sydlige universitet.

Jeg var til daglig omgivet af mystiske glas og deminiraliseret vand. Min afdeling var “Protein analysis“, hvor de analyserede prøver fra hele landet. Hvad de helt præcis var for nogle prøver eller hvad det gik ud på, det ved jeg ikke. Men de var ofte meget glade, de der forskere. “Protein analysis” er en af de største afdelinger her på stedet, så det tager lang tid at bevæge sig fra den ene ende til den anden når der skal vaskes gulv.

At starte afdelingens kæmpemæssige opvaskemaskiner med opstillingsstativer, glas, tænger og andet godt, samt tømme filteret fyldt med kemikalierester, var også mit job. Alt i alt skulle “Protein analysis” skinne når de ankom i deres hvide kitler, hvilket jeg gjorde til mit daglige mål.

I næste måned regner jeg med at tage videre på min rejse til nogle af de mere usete steder af verden.

Sengeritualer er vigtige

Hvis dit barn skal sove godt og falde i søvn med det samme det bliver lagt – er det vigtigt at du laver et godt sengeritual. Du skal gøre de samme ting hver eneste dag – det giver den bedste rytme og barnet har noget at forholde sig til det som det kender.

Det kan også være en god ide, at have nogenlunde det samme slags sengetøj hver eneste gang. Du kan for eksempel putte det i Småfolk Sengetøj hver dag, de har nogle ret genkendelige æbler som logo – og de æbler kunne du måske brygge en historie på hver dag.

Når dit barn skal sove

Så er det meget vigtigt, at du laver nogle gode ritualer – og ikke mindst lader børnene sove i noget behageligt sengetøj. Det må meget gerne være noget blødt, kvalitet og farverigt.
Farverigt tænker du – skal de ikke sove. Jo – men de bruger altså også sengetøjet på andre tidspunkter, og der elsker børnene farverne og bliver stimuleret godt af det.

Et af de mærker er Katvig Sengetøj, som laver noget flot sengetøj der virkelig kan bruges i mange år for dine børn. Først i baby, så i junior og til sidst har de også voksen sengetøj.

Vi prøver at være i god tid

Kæresten og jeg har et stort problem med at vælge tøj og sko til vores kære kommende barn. Babysko er vi bestemt ikke enige om han vil så gerne have noget sporty til barnet, men da det bliver en pige så synes jeg da at babysko skal være lyserøde. Jeg tror mange kvinder har det sådan, at farven på babyens ting i det første stykke tid er vigtigt. Jeg fandt de sødeste babysko på nettet, endda i lyserød. Da jeg så havde bestilt dem hjem til vores kommende barn, var kæresten slet ikke tilfreds. Han synes de var grimme og alt for lyserøde. Vi sendte derfor babyskoene tilbage til firmaet, og kiggede på nettet sammen. Så fandt vi endelige nogen vi kunne blive enige om, babysko var da svært at blive enige om. Det blev til et par babysko i sort med nogle små lyserøde striber på siden. Vi fik vores dejlige lille datter, og fik en masse babytøj og babysko til hende fra familie og venner. Vores datter brugte vores babysko i lang tid, og hun brokkede sig aldrig over at de klemte eller var trælse og have på. Det er trods alt vigtigt at babysko passer babyen.

Spar penge på varmen

Min familie havde helt klart brug for at spare nogle penge på varmeomkostningerne i huset, derfor ville vi prøve et Danfoss produkt kaldt Danfoss Living Connect. Vi brugte alt for meget varme i vores hjem, og dette kunne være en god mulighed for at spare nogle penge i sidste ende. Min far var helt vild med idéen om at kunne bestemme varmen i huset samt slukke helt for det når vi var på ferie, dette synes min mor også var en god idé. Danfoss Living Connect skulle installeres i vores hus en eftermiddag, og der fik min far en masse oplyser omkring produktet. Vi kunne nu slukke for varmen når vi tog hjemmefra samt skrue ned eller op for varmen efter hvad vi syntes. Dette kunne vi gøre via forskellige følere i huset, og når vi begyndte at lufte ud ville Danfoss Living Connect skrue ned for varmen i cirka 30 minutter for at spare på varmen. Dette synes vi var så smart, og vi blev rigtig glade for vores Danfoss Living Connect produkt, der kom endda en medarbejder og satte alt dette op for os. Vi har i dag sparet rigtig mange penge pga. Danfoss Living Connect, og det kan helt klart anbefales til andre!

Det er vigtigt at kommunikere

Ved at tilmelde sig kurser i kommunikation kan man sikre sig en gedigen forbedring i sine talekundskaber. Kender vi ikke alle til det, at vi selv siger én ting og vore tilhørere viser sig at have hørt noget helt andet? Eller hvis vi selv fyrer en joke af, som vi personligt er flade af grin over – men som modtageren blot trækker en smule på smilebåndet af? Uoverensstemmelser som disse kan undgås ved eksempelvis kurser i kommunikation. Her vil man kunne tillære sig både værktøjer og metoder, som alle er kendetegnet af stor gennemslagskraft tillige med en stor håndgribelighed. Det er med andre ord lige til at gå til. Og således kan man forbedre sine evner til såvel at få kommunikeret sit budskab ud på den rette måde som at afpasse sine budskaber til lytterne. Flere af deltagerne på kurser i kommunikation giver udtryk for, at det for dem har været vendepunktet i forhold til deres erhvervskarriere. Én fortæller til eksempel: “For første gang rammer jeg plet første gang, jeg forsøger at formidle et budskab til mine kolleger. De er ikke længere i tvivl om, hvor jeg vil hen, når jeg først begynder en præsentation. Det er takket være kurser i kommunikation.”

hold kontakten mens du er på hospitalet

Han havde hørt om senior mobiler. Han havde erkendt, at det ville være en virkelig stor fordel for ham at erhverve sig en mobiltelefon, når han frekventerede hospitalet så ofte, og hans børn gerne ville høre tit fra ham. De boede i hver sin del af landet, og havde ikke mulighed for at besøge ham på hospitalet hver eneste gang, han var indlagt, og hans beskedenhed påbød ham også at forlange af dem, at de ikke skulle have dårlig savittighed over det.

Han havde også erkendt, at han nok ville få vanskeligt ved at betjene en almindelig mobiltelefon, fordi hans syn var blevet ringere, og gigten i hans fingre gjorde det svært at betjene de bittesmå knapper, som alle mobiltelefoner tilsyneladende skulle udstyres med. Pånær senior mobiler. Men han kunne ikke lide betegnelsen “senior mobil”, det virkede falsk og nedværdigende.

Hvis man var senior-et-eller-andet, fx i erhvervslivet, havde man en særlig position qua sin erfaring og anciennitet, og man fik en ledende position. Hvis man derimod havnede på en senior-ordning, eller købte en senior mobil, var det fordi man var for svækket til at bestyre et normalt job, eller til at bruge en normal mobiltelefon. Han brød sig ikke om det.