Archive for januar 2012

DEN STØRSTE GAVE

Jeg bliver student i år, mangler kun to eksamener, inden jeg får huen. Derefter skal jeg holde FRI, og så skal jeg arbejde på en møbelfabrik i et års tid og spare penge sammen, inden jeg forhåbentlig skal starte med at læse dansk på universitetet i København. Mine forældre fortalte mig i foråret, at jeg ville få den største gave nogensinde, når jeg var blevet student, og jeg gik i lang tid og prøvede at forestille mig hvad det var. Men i dag fortalte de mig så, hvad det er, de kunne ikke vente længere, fordi jeg var begyndt at snakke om selv at tage på ferie til England i september, og deres gave til mig ville komme i vejen for det.

KAREN BLIXEN

Mine forældres gave er en 16 dages safari i Kenya i Karen Blixens fodspor med Bravo Tours! Fantastisk! Jeg elsker Blixen, og jeg elsker dyr. Og jeg elsker mine forældre. Så nu skal vi i gang med rejseforberedelserne, selvom jeg stadig har læseferie. Jeg kan næsten ikke samle mig om at læse, for jeg skifter hele tiden mellem at dagdrømme mig til Kenya, og lave lister over alle de ting, vi skal nå at købe, inden afrejsen.

Andre artikler om Bravo Tours:

Dametøj til spotpriser

Denne netbutik har et stort udvalg af pige- og dametøj, og vi tilbyder kvalitetstøj til en rimelig pris i enhver kategori. Hvis nu du er en modebevidst pige, der lige står og mangler smart og lækkert tøj at tage på, men vil undgå at bruge en masse penge på et nyt outfit, så er du endt på den rigtige hjemmeside. Er du ude efter billigt tøj til festlige lejligheder, finder du det også i vores webshop, uden at tøjkvaliteten kompromitteres. Eller mangler du bare noget praktisk, afslappet tøj til hverdagsbrug, sælger vi også det, til en rigtig god pris.

De sælger dametøj til alle, det være sig damebukser, kjoler, trøjer samt frakker, men også toppe, sokker samt accessories kan vi klare. Derudover kan du finde udetøj i webshoppen – frakker, luffer, halstørklæder og meget andet.

Gældende for hver eneste af deres varer i deres netbutik er den høje kvalitet, og den lave pris.

Trædrejeren

Min morfar var trædrejer. Egentlig var han landmand, mælkekusk, senere fabriksarbejder og til sidst kontormedarbejder. Men da han gik på efterløn fik han tid og mulighed til at udfolde sine kreative evner som trædrejer, noget han måske burde have haft som profession.

Det begyndte vistnok med et kursus i trædrejning, og efter at have investeret i diverse værktøj og udstyr gik han i gang. Som jeg husker det, begyndte han at dreje lidt mindre ting i træ, som fx æggebægre, eller små lysstager, men efterhånden som han blev dygtigere og blev mere dristig, blev hans produkter også mere komplekse, og min morfars evner som trædrejer viste sig som temmelig imponerende og håndværksmæssigt perfekt.

Snart fik vi i hans værksted i kælderen fremvist de mest kunstfærdigt drejede træ-skåle, nogle endda temmeligt store, og nogle drejet i ædeltræ. Herudover viste han os de fine sager i sit dertil indrettede vitrineskab: lagkagefade, smukke håndtag til skabe og skuffer, store og professionelt udseende salt- og peberbøsser og meget mere.

Min morfar var også opfinder, og fremstillede legetøj i lange baner til sine børnebørn: kuglerammer, kuglebaner, geværer med “bang-funktion”, og meget andet, og han havde sågar opfundet et lille “samtaleanlæg”, så min mormor kunne kalde ham op til spisning fra køkkenet ovenpå.

Skulderjakken

I mange reklamer, der henvender sig til den moderne mand, kan man støde på særdeles velsoignerede, smilende mænd, der netop har været ved frisøren, netop har børstet tænder, og netop har barberet sig, så det ser ud som om de ikke netop har barberet sig. Mændene er af en lidt ubestemmelig alder, ungdommelige, men alligevel modne, drengede, men alligevel ansvarsfulde. Og så har de et dyrt og stilfuldt, men ikke alt for stift jakkesæt på, men med den lille finte, at jakken er slynget over skulderen, mens pegefingeren holder i stroppen. Du kender det sikkert, som en James Bond smoking til mænd.

Er det en reklame for jakker til mænd, hårprodukter, barbermaskiner, tandpasta? Det er tilsyneladende uden betydning. Faktisk tror jeg ikke et sådan foto ville fungere i en reklame for habitter, eller jakker til mænd, men ville nok komme til sin ret i en reklame for stærkere alkoholiske drikke, dyre sportsvogne, eller noget helt tredje, der ikke kan ses på billedet.

JAKKEN AF?

Men hvorfor beholder han ikke jakken på? Og hvorfor skal den absolut hænge på skulderen? Hvad ville der ske, hvis han bandt den om livet med ærmerne? Jeg tror at kombinationen af den flotte succes-mand i dyrt tøj, og den let afslappede gestus med herrejakken over skulderen skal vise mentalt og økonomisk overskud, samtidig med afslappet uhøjtidelighed. Og det sælger åbenbart! Det er nok bare herretøj der gør mænd forvirret.

HEMSETRAPPER

“Vi mangler lige de sidste detaljer omkring maling af karme og lister, og hemsen er heller ikke helt færdig endnu.”
“Det ser rigtig godt ud”, sagde Iben. “Det bliver et hyggeligt lille værelse. Men hvad mangler der på hemsen, den ser da færdig ud?”
Jeg lod blikket glide fra Iben og op på hemsen.
“Det er bare hemsetrappen. Det er bare den, der ikke er helt færdig”.
“Hemsetrappe? Hedder det virkelig sådan? Er det ikke en stige, eller måske en hemsestige? Hemsetrappe? Sært ord”. Iben kiggede ned i gulvet, som om hun dér ledte efter en mening med det mærkelige ord.
“Muligvis, men det er altså den tekniske term. Dét her er nok mest en slags stige, eller hemsestige, men hemsetrapper kan også være mere som almindelige trapper, du ved, med gelænder, sving, brede trin…”.
” Hm. Okay”, sagde Iben, men lød ikke helt tilfreds. Hun havde altid gået temmelig meget op i, om andre mennesker talte helt korrekt. Hun løste masser af krydsord, og vidste en masse om sprogbrug, men det gav hende vel ikke ret til at være bedrevidende.
“Hvad mangler I så at lave på den såkaldte hemsetrappe”. Iben lavede anførselstegn i luften.
“Ikke noget”, svarede jeg lavt, “Det er ligemeget”.

Du kan også læse mere om renovering af dit hjem her.

Æg på vej til dig

Kvinder har siden starten på mennesket forsøgt at blive gravid – enten for at overleve verden, eller for at have noget at snakke om med veninder og manden.

Det er dog ikke altid nemt for dem, og de forsøger konstant at ramme det rigtige tidspunkt, på hvornår de er frugtbare. Det er blevet gjort meget nemmere med teknologi i dag, og man kan finde sit ægløsningstidspunkt meget præcist i dag med en ægløsningstest.

Så ingen undskyldning for ikke at blive gravid hurtigt – bare tag en test, og så er du på vej.

GRÆKENLAND 2002

Min kæreste og jeg havde været sammen i ca. et halvt år, og skulle på vores første ferie sammen. Vi havde tidligere været på weekendture i sommerhus sammen, og nu ville vi gerne på en længere udlandsrejse sammen. Vi havde bestemt os for at tage til Grækenland i to uger, men vidste ikke helt hvor vi ville hen, så vi bestilte kataloger fra forskellige rejsebureauer. De mest tiltalende rejsemål og priser fandt vi hos Bravo Tours, og vi bestemte os for at bestille 14 dage til Santorini, men med uspecificeret hotel, for at gøre det lidt billigere.

SORT SAND

Da vi ankom til Santorinis lufthavn var varmen som en tyk mur, der ramte os i ansigtet. Det var i starten af juli, og Grækenland var midt i en hedebølge. Vi fik hurtigt fat i vores bagage, fandt den rigtige bus, heldigvis med airconditioning, og sad og nød det smukke landskab på vej mod det ukendte hotel.

Da vi ankom til hotellet blev vi hjerteligt modtaget af ejerne, et midaldrende ægtepar, og fik anvist vores værelse. Vi skiftede tøj, pakkede strandtasken, slentrede ned til den sorte lavastrand, og tog en lang og velfortjent dukkert! Sådan begyndte fjorten dejlige dage på Santorini.

Jeg faldt lige over Bravo Tours Youtube kanel, og de har nu altså nogle sjove reklamer.