Archive for december 2011

Sundhed

Der er masser af muligheder for at blive klogere på din sundhed, hvis du virkelig vil gøre et skridt i den retning. Der er lige startet en ny hjemmeside, som kalder sig selv Sundhedsorakel – og der er masser af artikler om forskellige emner til at gøre dit helbred mere sundt. Den har en fin symptomdatabase som virkelig er god.

Gammelt hus

Vi købte et gammelt hus fra 1918 for omtrent 3 år siden, og har selv gjort en del for at sætte det i stand. Blandt andet har vi revet de gamle lofter ned og sat nye op, vi har efterisoleret de hule mure, renoveret køkkenet, lavet nyt badeværelse og meget andet.

OPGANGEN

Fra dagligstuen går man ind i en lille trappeopgang med en kvartsvingstrappe til første sal, og fra opgangen er der en hoveddør ud til gaden. Vi benytter aldrig den gamle hoveddør, fordi der ikke er plads til at bruge gangen til noget, og fordi den fører næsten lige ud til en befærdet vej.

FJERN DØREN!

Trappen til overetagen er som sagt en kvartsvingstrappe, og formen er valgt af de tidligere ejere af nød, fordi der ikke var plads til en større trappe, pga. hoveddøren. Men problemet er bare, at fordi trappen er med kvartsving, bliver den øverste del af trappen så klemt, at de øverste trin er meget små, og trappen bliver derfor meget stejl. Vi har derfor valgt at mure døren til, fjerne kvartsvingstrappen, og bygge en ny trappe med et knæk midt på trappen, ind foran den tidligere dør, så alle trinene bliver i en mere behagelig størrelse.

En drøm af de store

Jeg og min kæreste har nu været sammen i over et år og vi har mange gange snakket om at tage et eller andet sted hen på ferie sammen – bare os to. Vi har både snakket camping, fly og kør-selv ferier. Jeg var ved at gå fuldstændigt ned af forvirring, men så fortalte min gamle efterskole veninde om hende og familiens rejse i sommerferien. Hvor turen gik hen kan jeg ikke lige huske, men hun gav mig et link til et super flyselskab sagde hun, Bravo Tours. Det lød jo fint nok; jeg har flere gange set deres reklamer, men bare ikke rigtig tænkt nærmere over det.

Men et par dage senere tog jeg mig sammen og ringede til dem. Jeg spurgte om de kunne hjælpe mig med en mini-ferie for to, og pigen fortalte at det overhovedet ikke var første gang nogle havde spurgt om det. Puha, det lettede at høre. Efter en stille og rolig samtale havde jeg skabt mig nogle idéer og destinationer som jeg så kunne snakke videre med kæresten om.

Men én ting er sikkert: Vi skal helt bestemt afsted med Bravo Tours, for hvis rejsen er bare halv så god som betjeningen over telefon, så bliver det en perfekt rejse!

To gode varmepumper

Energipriserne stiger – og vinterkulden har ramt os.

Hvis du bor i et gammelt hus, så er det enten lig med kolde fødder eller en høj varmeregning.

En del danske boligejere har dog valgt at gå alternativt til værks for at reducere udgifterne til varme og varmt vand.

En god varmepumpe giver luft i økonomien

Hvis du vælger at installere en varmepumpe i din bolig, så udnytter du varmeenergien fra enten udeluften (luft til luft varmepumpe) eller jorden (jordvarmeanlæg).

Uanset årstid og udetemperatur gør varmepumpens termodynamiske metoder det nemlig muligt at trække varmeenergi fra luft eller jord ind i boligen.

Det er naturligvis ikke gratis at anskaffe og installere en varmepumpe, og det kan være en jungle at finde den rigtige varmepumpe til netop dit behov og din bolig, men hvis du laver grundig research og forholder dig kritisk til de mange test af varmepumper, så kan det ende med at blive en rigtig god forretning for din privatøkonomi at investere i en varmepumpe.

Toshiba eller Panasonic varmepumpe?

Der findes over 30 forskellige producenter af varepumper på det danske marked. En række af disse producenter sælger kun en enkelt eller meget få forskellige modeller af varmepumper, og kvaliteten er ofte lav.

Blandt de større og mere seriøse varmepumpeproducenter finder man Panasonic og Toshiba.

En Panasonic varmepumpe er det foretrukne valg blandt danske boligejere. Den præcise markedsandel er ukendt, men der er et pænt stykke vej næste til den næstmest populære producent på listen, Toshiba.

Hvis du vælger Toshiba varmepumper, så er du dog også sikret gode varmepumper med højt energiudbytte og et attraktivt forhold mellem pris og kvalitet.

Vælger du i stedet et tredje mærke, så sørg for at orientere dig grundigt på nettet, før du køber. Ellers kan det hurtigt blive en kold fornøjelse.

Lokaler kan ikke blive store nok

Der er masser af lokaler til leje rundt om i landet – og det er næsten altid prisen folk går efter først. Det er bare ikke altid det bedste at gøre – ofte skal man se på hele billedet. Har de en god reception, har de telefonpasning, sekretær, god internet, store lokaler og hvor ligger de. Et kontor i København kan være svær at finde med en god lokation, så der skal man lede længe. Nogle gange kan det være en god ide at kigge lidt længere ud end bare København, og måske være i de mindre områder.

Eksklusive designlamper

Der er mange måder at indrette sit hjem. Nogle er til det mere enkle og minimalistiske udtryk. Andre er derimod til det mere pompøse og grandiose udtryk. Uanset hvilken bolig –og indretningsstil man er tilhænger af, er der én overvejelse man aldrig kommer uden om at skulle gøre sig. Overvejelsen omkring hvilken type belysning man vælger, er et essentielt emne, der før eller siden bliver taget op til debat i alle hjem. Der er mange muligheder når det kommer til belysning, alt fra nøgne pærer, frit dinglende fra ledninger til mere eksklusivt udseende designlamper. Uanset hvilken indretningsskole man sværger troskab til, vil eksklusive designlamper altid være en oplagt måde at fuldende og samle et rum. Et af stilikonerne i dansk design er uden tvivl Piet Hein lamper.

Eksklusivt design fra Piet Hein

Et skolestue eksempel inden for lampedesign man ikke kommer uden om er Sinus lampen fra Piet Hein. Lampen, som er udformet i smukt opalglas, er med sine yndefulde kurver og stilrene design en kærkommen bestanddel i ethvert hjem. Sinus lampen fra Piet Hein fås i forskellige størrelser, så uanset om det er herskabsvillaen med højt til de hvælvede lofter, eller toværelses lejligheden i indre by vil Sinus lampen på den prægtigste vis pryde hjemmet.

C vitaminer og stress

I en periode af mit liv hvor arbejdet hobede sig op, og min kone uventet blev gravid kan det mildest talt siges at jeg var enormt stresset. Det hele kulminerede efter en periode i at jeg var, hvad der set i retrospekt virker som konstant sløj, træt og forkølet.

Mangel på C-vitamin

Jeg tog til åben konsultation hos min praktiserende læge og vi havde en lang samtale om de forskellige faktorer, der spillede ind i mit liv i den daværende periode. Lægen konstaterede hurtigt at jeg var stresset, men også at min krop grundet den lange periode med stress var kommet i c-vitaminmangel.

Grunde til C-vitaminmangel

Lægen forklarede mig at man i stressede perioder udskiller C vitamin gennem urinen i højere grad end perioder hvor man ikke er påvirket af stress. At jeg i perioden havde et forhøjet forbrug af cigaretter, havde også haft en indvirkning på den forøgede vitaminudskillelse.

Kilder til C-vitamin

Lægen rådede mig til at tage C-vitaminer i tabletform, for at få dækket mit daglige behov, og adviserede mig desuden om at jeg kunne tage vitaminerne præventivt for i fremtiden at nedsætte længen på forkølelser. Derudover rådede han mig til at øge mit indtag af frugt og grønt i dagligdagen, da disse er nogle af de naturlige kilder til C-vitamin.